web analytics
23. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Stopili na rep zvitemu Gorenjcu

Dons je aktivna v svojih sporočilih Pol’cija, sam tko, da neb gdo reku, da sam’ gazijo narod, pišejo kazni in nasploh težeji. Evo, že undeve novice od zutrej sta ble zgovorne, tale je pa tut … in naute verjel – spet je povezana z Gorensko:

Konec  meseca  novembra so Bežigrajski policisti zaključili kriminalistično preiskavo večih goljufij, ki jih je osumljen 29-letnik s področja Gorenjske. Na podlagi  prijav oškodovancev je bilo z nadaljnjo preiskavo  ugotovljeno, da je osumljeni – po do sedaj zbranih obvestilih – v obdobju zadnjih dveh mesecev storil devet kaznivih dejanj Goljufije po členu 211/I KZ-1, za katere je zagrožena zaporna kazen do 3 let. Osumljenec je  fizične osebe in posamezne poslovne subjekte skupno oškodoval za okoli 50.000 €.

Z lažnim prikazovanjem in prikrivanjem dejanskih okoliščin ob nakupu goriva, nakupu tovornega vozila, najemu vozila ter pri nakupih več mobilnih telefonov je spravljal v zmoto različne fizične osebe in predstavnike poslovnih družb. Pri nakupih je oškodovance prepričal, da je plačilo izvedel preko aplikacije preko mobilne spletne bančne aplikacije ter da je plačilo blaga že opravil, čeprav je bilo plačilo v čakanju. Po pridobitvi predmetov je osumljenec plačila preklical, tako da niso bila opravljena.

Policisti so-29 letnika za čas zbiranja obvestil pridržali, ob tem pa so mu zasegli  protipravno  pridobljen osebni avtomobil v vrednosti 17.000 €, ter ga vrnili oškodovani družbi. Po zbranih vseh obvestilih je bil izpuščen na prostost, zoper njega pa bo na pristojno tožilstvo podana kazenska ovadba.

Policija ob tem opozarja, naj bodo občani pozorni na opisan način izvrševanja kaznivih dejanj. Blago naj izročijo šele po temeljitem preverjanju, ali je do plačila res prišlo. Ker obstaja možnost, da je oškodovancev še več, morebitne žrtve kaznivega dejanja, ki je bilo storjeno na opisan način policisti pozivajo, da to prijavijo najbližji policijski postaji, ali na št. 113.

Vir: PU Ljubljana
Vir naslovne fotke: KLIK

Advertisements