web analytics
23. aprila, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Starši in učitelji složni: testiranja otrok ne dovolijo!

Včeraj se je pojavila peticija, ki jo je v manj kot 24 urah podpisalo preko 7570 staršev in učiteljev. Po zagotovilih organizatorjev podpisi še kar naprej in ves čas dežujejo. Kakor pravijo, so v tem primeru starši in učitelji složni in odločeni, da bodo vladno kršenje temeljnih človekovih pravic skupaj preprečili.

Politiki sporočajo, da testiranja otrok ne bodo dovolili. Politika krši temeljne človekove pravice tako rekoč vsak dan.  Pot pretvezo »lažjega« ponovnega odpiranja šol je Ministrstvo za zdravje pričelo s pripravami za testiranje otrok. V ta namen v naslednjem tednu celo načrtujejo izobraževanje učiteljev.

Šola dokazano ni in ne more biti generator okužb, zato je testiranje otrok prekomeren in neustaven ukrep, ki posega v najgloblje pravice otrok, ki jim mora biti zagotovljena nedotakljivost človeške, telesne in duševne celovitosti.

Povezava na peticijo: KLIK 

Usnjena peresnica
€ 8,87 € 13,25 (-33%)

Mimogrede – imamo informacije, da so po nekaterih srednjih šolah že nagovarjali dijake k prostovoljnemu samo-testiranju. Ker je bil odziv praktično ničen, prognoziramo, da bo v nekaj dneh za ponoven zagon pouka zaukazano obvezno testiranje, kaj kmalu pa tudi cepljenje …

Ne verjamete? Sedite, naredite si kokice in opazujte. Pa ne pozabite na meske zunaj …

Gorenjska Online lahko podprete z gesto dobre volje. Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.tudztucu

Vir: KLIK
Vir naslovne fotografije: KLIK

(Visited 57 times, 1 visits today)