web analytics
18. maja, 2022

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Poročen moški je nekega petka odšel iz službe nekoliko prej. S kolegi iz službe so si nameravali privoščiti par pijač, ženi pa o vsem skupaj ni povedal nič, saj je sklepal, da se bo domov vrnil ob običajni uri. Potem pa … beseda je dala besdo, pijače so padale druga za drugo in vesela druščina je pozabila na uro.

Pravzaprav je treba pošteno povedati, da so “fantje” zabavo potegnili v jutranje sobotne ure. In ker je pijača tekla v potokih, razposajena druščina pa po srečnem naključju ni zakuhala nobenega incidenta, se tudi našemu junaku ni prav nič mudilo domov. Namesto da bi šel domov, se je še celotno soboto zabaval s kolegi, spotoma pa praktično zapravil vso plačo za minuli mesec … in nekaj prihrankov.

Vmes je med zabavajočimi se stekla tudi debata o tem, kako se bodo “spopadli” z nerganjem svojih žena, ko se bodo enkrat vrnili v njihov varni objem. Eden od sodelujočih je prišel na plano z idejo, da je z ženami treba samo hrabro, brezkompromisno:
Nobenega znaka slabosti jim ne smemo pokazati. Naj vedo, kdo je gospodar v hiši!

Vesela družba se je strinjala.

Ko se je naš junak v nedeljo popoldan – ves mačkast in še rahlo opit – končno vrnil domov, je bila njegova žena seveda besna. Zmerjala je in vpila, da so se še vrabci po soseščini v paniki razbežali. Moški je poslušal. Strašansko slabo mu je bilo in ni ravno dobro prenašal ženinih kozjih molitvic. Zdelo se mu je, da res pretirava. Potem pa se je spomnil na sklep vesele fantovske druščine ravno v trenutkih, ko je ženi jelo primanjkovati “streliva” in ga je le še jezno vprašala: 
Kako bi bilo pa tebi všeč, če me nekaj dni ne bi videl?!?

Moški je zajel sapo in odločno rekel:
To bi mi popolnoma ustrezalo!” 

Torej … ponedeljek je minil in moški ni videl svoje žene.

V torek je bil rezultat enak: žene ni bilo na spregled.

Prišla je tudi sreda in je tudi minila, moški pa še vedno ni videl svoje žene.

V četrtek sta oteklini nekoliko splahneli in moški je s kotičkom levega očesa spet lahko malenkostno videl svojo drago …  

[paypal_donation_button]


Advertisements