web analytics
4. decembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

SPLETNO PREDAVANJE – kako naprej do manj odpadkov

Razvojna agencija Sora d.o.o. v sodelovanju z društvom Ekologi brez meja in Knjižnico Ivana Tavčarja Škofja Loka vabi na spletno predavanje »Kako naprej do manj odpadkov?«.

Dogodek bo preko spletnega orodja Zoom potekal v torek, 17. novembra 2020, z začetkom ob 17:00 uri. Organizatorji prijave zbirajo na naslednji povezavi: KLIK. Prijavljeni bodo dan pred dogodkom na elektronski naslov prejeli povezavo za spremljanje dogodka.

Na predavanju Jaka Kranjca iz društva Ekologi brez meja boste izvedeli, kakšen izziv nam predstavljajo vseprisotni odpadki, kako blizu so rešitve in kakšne dobre prakse že imamo v Sloveniji. Srečali se boste s pojmi, kot sta krožno gospodarstvo in zero waste (t.j. manj / brez odpadkov). Kaj lahko kot posamezniki naredimo za okolje, kako prilagoditi naše aktivnosti in kje se skrivajo rešitve za planet in ljudi?

Predavanje je brezplačno in bo izvedeno v sklopu projekta Lesni feniks. Namenjeno je ozaveščanju javnosti o pomenu zmanjševanja količine odpadkov ter ponovne uporabe materialov. Partnerji v projektu so: Lokatur, z.o.o., so.p., M Sora, d.d., Občina Žiri, Razvojna agencija Sora d.o.o. in Šolski center Škofja Loka.

Vabljeni vsi, ki vas zanimajo okoljske teme in bi radi izvedeli več o problematiki odpadkov.

Kontaktni osebi za več informacij:

  • Darja Barič, darja.baric@ra-sora.si, 040-769 518 in
  • Barbara Zorko, barbara.zorko@ocistimo.si, 031-363 368.

Več o projektu na http://www.lesnifeniks.si/ ali FB strani Lesni feniks.

Vir: LAS Pogorje

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
7 min read
3 min read
2 min read