web analytics
24 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

ŠPICLI NE MORJO SPAT – med polcijsko uro zgleda, kukr da bo revolucija

Ma sej sploh navemo, aj uredn tole opisv’t, al ne. Zgleda, da se še nesreče, požari, pa poplave ahtajo virusa in se z masko na xsiht’h skrivajo po gorensk’h gmajnah, n’m pa dewat na dajo.

Mejhn pred eno so se šele zbudile. Nesreče namreč. Kukr, da so use pjane zadne dni, pa majo mačka od uzga tega strupa, xso mu usak dan priča … evo, popa do en’h traja, da se u l’ft spravjo, pa na dew. Tko je en ole teku na Jsenicah  – kukr pravjo gasilci: u industrijskmu obratu. Če prevedemo: gotov u fabrk. Bi pa n’m mogu edn prevest kwa je to kubična cisterna, ker pojma nimamo, je pa menda s kubične cisterne v’n teku. Ole. Pa ne Gunnar Fidjestoel. No, ke so šli jesenišk gasilci, navlekl un svoj črevesje, ujel kr je bwo olnatga, preprečl, dab še naprej tekwo in … gotov tut popucal. Kdoj pa kriv, se pa itak nave. Se tut nau.

Šestnajst minut kasnej je začew goret u en bajt na Gorensk cest u Radolc. B’l natanč’n – u kuhn. Zgleda, daj biu to tak vesoln požar, da so ke mogl it (sicer prostovoln) gasilc z Radolce, Lesc, Begn in Hlebc. Use to so pogasil, znosil v’n požgano kuhno, pregledal požgan pl’c s termovizijsko (učas ji rečemo evrovizijska) kamero in po-ornk preluftal. Južne učerej poj menda ni bwo …

Evo ta tazadna novica pa ni dawa spat špicl’nam; okol deset’h tvečer, že globok u polcijsk ur, so misteriozn gorel trije (as morte mislt, kr trije?!) kontejnarji na Jsenicah. Tap’ru je nekdo kršu od GESTAPA zapovedano polcijsko uro, poj zakuru kontejnar in kmu še tega ni bwo dost, je zakuru še dva. Špiclni pa niso vid’l in ne morjo prjavt … Menda ponoč niso spal in razni sveti po soseskah že razmišljajo o ustanavlanu neighbourhood watch enot … po domač povedan – domobrancov. Ker tole, tel zakurjen kontejnarji hudičow spominajo na revolucijo nezadovolnga naroda. To pa zategnen Zlovenc in pridn ter boga in oblasti boječ državlan nkokr nau pustu.

Ob 12.52 je v industrijskem objektu na Cesti Borisa Kidriča na Jesenicah iztekalo odpadno olje
iz kubične cisterne. Gasilci GARS Jesenice so požarno zavarovali kraj dogodka in preprečili
nadaljnje iztekanje v kanalizacijske jaške z vpojnimi črevesi.

Ob 13.08 je na Gorenjski cesti v Radovljici zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Gasilci iz PGD
Radovljica, Lesce, Begunje in Hlebce so požar pogasili, iznesli ožgane kuhinjske elemente,
pregledali kuhinjo s termovizijsko kamero in prezračili prostore.

Okoli 22. ure so na cesti Maršala Tita na Jesenicah goreli trije zabojniki za komunalne odpadke.
Požare so pogasili gasilci GARS Jesenice.

Vir: Regijsk centr za obveščane Kran

Advertisements

Morda ste zgrešili

5 min read
2 min read
2 min read
1 min read