web analytics

Spet plaz na Belci

Delite:

Posredujemo kroniko Gorenjskega Operativno komunikacijskega centra, ki je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:

  • 6 obvestil o prometnih nesrečah z materialno škodo
  • 2 kršitvi predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnih krajih
  • 1 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru v zasebnem prostoru
  • zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti zasegli dve vozili, v enem primeru je šlo za kombinacijo z vožnjo pod vplivom alkohola pri (0,40 mg/l) na Jesenicah
  • na Belci se je včeraj zvečer proti potoku najverjetneje zaradi obilnega deževja sprožil plaz peska in kamenja. Bližnje hiše niso bile ogrožene, gre pa za isto mesto, kjer je plaz naredil ogromno škode že lani.
  • danes je ob zapori priključka Kranj zahod v smeri Jesenic močno povečan promet skozi Naklo. Največji zgostitvi smo bili priča med 6.40 in 7.30 uro. Kolona je segala vse od gostilne Marinšek do Police in naprej proti Zlatemu polju v Kranju. Voznikom tovornih vozil policija svetuje, naj v podvozu pot avtocesto pri Strahinju (izvoz Naklo) posebej pazijo pri srečanju z drugimi vozili (širina).
  • tudi danes bo v popoldanski prometni konici na rondoju Primskovo odprt krak za smer Škofja Loka
  • aktivnih je še več delovnih zapor na območju Kranja oziroma v okolici, kar povečuje čas trajanja vožnje in možnost zastojev v prometnih konicah. Policija poziva k upoštevanju prometnih pravil in strpnosti.Meritve hitrosti

Gorenjski prometni policisti so prejšnji teden v Seničnem na šolski poti ob območju omejitve hitrosti na 50 km/h dvakrat merili hitrosti na istem mestu. Najprej so to počeli v sredo, potem pa še v petek. V sredo je bila najvišja tam izmerjena hitrost  78  km/h,  omejitev pa je prekoračilo 22 voznikov.

Povprečna prekoračitev hitrosti je znašala 64 km/h. Izmerjena je bila hitrost okoli 300 vozil.  

V petek pa je stacionarni radar v mobilnem ohišju izmeril hitrost 264 vozil. Najvišja zaznana hitrost je bila 71 km/h. Omejitev je prekoračilo 17 vozil, povprečna hitrost ob prekoračitvah pa je znašala 64 km/h.

Povprečna hitrost vseh merjenih  osebnih vozil je bila 46 km/h, kar je nekoliko pod omejitvijo.

Voznike policija poziva k upoštevanju omejitev hitrosti. Na šolskih poteh je potrebna maksimalna pazljivost!

Z meritvami bodo policisti še nadaljevali.

***
Promet, nesreče avtocesta

Na območju delovne zapore na gorenjski avtocesti so policisti včeraj obravnavali dve prometni nesreči. Skupno se je tam zgodilo pet nesreč preko vikenda.

V soboto so tako obravnavali naletno trčenje pred predorom skozi Karavanke. Do le-tega je prišlo zaradi neustrezne varnostne razdalje. Dvakrat so policisti obravnavali tudi trčenje v prometno signalizacijo pri vožnji
skozi delovno zaporo pri Naklem v smeri Jesenic.

V včerajšnjih nesrečah pa je šlo za primera trčenja v table pokončne zapore, ki razmejujejo vozišče in delovišče
pri Naklem ter trčenje dveh vozil zaradi neustrezne varnostne razdalje v Podtaboru.

Policija ob tem opaža, da do trčenj v plastične table pokončnih zapor prihaja, ker vozniki ne vozijo po sredini prometnega pasu in ker se bolj kot na cesto ozirajo na delovišče, ki je ob vozišču. Oziranje na delovišče tudi zmanjšuje samo pretočnost prometa in niža hitrost vožnje vozil.

***
Živali

Kranjski policisti so včeraj obravnavali prijavo o dveh spuščenih psih, ki sta preganjala divjad. Psa sta se gibala brez nadzora. Proti skrbnikom bo uveden prekrškovni postopek po predpisih o zaščiti živali.

Ostali aktualni prispevki

Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.