web analytics
15. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Solata s popečenim brancinom

Alma Rekić, ta naša kuharska kraljica, tu in tam izpusti kak teden, ampak … ko nas založi z receptom, nas pa pošteno razvaja, mar ne? Tokrat nam je posredovala izvrstno idejo za

Čas priprave: 20 minut
Čas kuhanja: 5 minut

Recept za dve osebi

Sestavine:
50 g rukole
60 g zelene solate
80 g krompirja
20 g pinjol
40 g motovilca
80g češnjevega paradižnika
česen
20 g redkvic nrezanih na lističe
2 fileja brancina
sol, poper
peteršilj
beli balzamični kis
olivno olje

Sponzoriran oglas (KLIK)

Priprava

Najprej skuhamo krompir, nato pa vso zelenjavo očistimo in jo narežemo za solato. Kuhan krompir ohladimo in ga narežemo na lističe. Dodamo mu sol, poper, nasekljan peteršilj, olivno olje in bel balzamični kis ter česen. Vse skupaj zmešamo. Posebej začinimo preostalo solato. Na dno krožnika damo malo krompirjeve solate, okoli pa po vrstah zložimo preostalo zelenjavo. Na vročem olivnem olju do zlate barve skorjice popečemo soljene fileje brancina. Zadostuje ena minuta na eni strani ter še skoraj minuta na drugi. Pečen file položimo na solato in po celotni solati dodamo popražene pinjole.

_________________________

Lukanov dodatak jelima:

Alma nas razvaja. Zalaga nas z recepti, primernimi sezoni, ki nam v tem obdobju oblikuje dneve. Recepti so preprosti ter razloženi in opisani tako, da bi njihove priprave bil sposoben še tako nevešč kuhar.

In ne navsezadnje, Alma vedno poskrbi, da je poleg tudi čudovita fotografija, zaradi katere človeka prime, da bi jo kar polizal.

Eee … fotografijo, ne Almo  😀

Sicer pa, saj veste, obilico drugih receptov naše world-famous kuharice dobite s klikom na


Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
2 min read
3 min read