web analytics
27. januarja, 2022

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

ŠOKANTNO! Mariji, ki je bila polna otroka, odrekli gostoljubje!

Učenjaki, ki se ukvarjajo s proučevanjem svetega pisma, so odkrili zaprašen star zvitek, za katerega se je izkazalo, da je zapis o Jezusovem rojstvu. Iz omenjenega starodavnega zapisa se je izkazalo, da so Mariji in Jožefu dejansko odrekli prenočišče v gostilni – ker nista bila cepljena.

Zapis razkriva razlog, zakaj je bila Mariji in Jožefu zavrnjena soba v gostilni. Ne gre le za domneve, dokaz je jasen, kakor je jasna zvezda severnica na nočnem nebu,

je povedal eden od preučevalcev svetih spisov Matej Ulizica.

V skladu s tedanjimi predpisi o cepljenju Svete družine, je bilo Mariji in Jožefu prepovedano gibanje v javnih zaprtih prostorih.

V omenjenem starodavnem zvitku je moč prebrati zgodbo o tem, kako se Jožef in Marija, izčrpana od dolge poti v Betlehem, približujeta vhodu v gostilno. Pri tem strokovnjake nekoliko bega zapis, ki je formuliran kot: Marija, ki je polna otroka. Izraz polna se sicer uporablja tudi v današnjih, ne ravno toliko svetopisemskih časih, zato najbrž vseeno vemo, za kaj gre … mar ne? Udobje tople gostilne in nujno potrebnega počitka je obema popotnikoma že pri vratih preprečil – danes bi mu rekli: varnostnik – Karenekij, farizej v maski, ki je dišal po razkužilu za roke in je na licu mesta zahteval dokazila o cepljenosti.

———-

OPOMBA: strokovnjake je osupnilo dejstvo, da so ob starodavnem zvitku našli tudi YouTube posnetek, iz katerega je razvidno, da so tedanji svetopisemčani govorili angleško. Kakor vedno, pa se je tudi tu takoj pojavila tečna iniciativa, ki trdi, da gre za konstrukt prodanih MSM medijev in fake-news. Presodite sami, spodaj pa nadaljujte z branjem resnice:

Ko je Jožef skušal farizeju, ki je le opravljal svoje delo, pojasniti naravno imuniteto pri obeh popotnikih, saj sta prišleka oba že prebolela morilski virus, se mu je le-ta glasno posmehoval in ga zasmehoval kot »nekoga, ki je proti znanosti« ter »anticepilca«.

Sodeč po zapisu v na novo odkritem zvitku, se Karenekij ni pustil prav dosti prepričevati. Prišleka je rigorozno in z grožnjo fizične sile odslovil z vrat krčme. Marija, polna otroka, se ni želela zaplesti v konflikt, zato je Jožefu prigovarjala, naj nemudoma zapustita prizorišče … bosta že našla kak utrujenim in necepljenim popotnikom prijazen plac, ki ju bo sprejel.

Jožef, narvozn ko svina – prav tako piše v zvitku – se je stežka pustil prepričati. Ko se je nesrečni par obrnil, da bi odšel, je iz prenočišča prišel lastnik. V obupu je vil roke proti nebu, klel neživljenjske predpise in se zaklinjal, da bi rad samo preživel. Menda se je tudi opravičeval za nevšečnosti ter pojasnjeval, da so mu Karenekija tja poslali drugi in da ni imel izbire.

Vedno imaš izbiro. Ali si človek, ali pa pač poslušni upogljivec,

mu je z roza črkami odvrnila Marija, ki je bila polna otroka

Sodeč po zaprašenih zvitkih, je krčmar po taki repliki dolgo in utrujeno vzdihoval, nato pa le pokazal mladi bodoči družini, naj gre za njim v bližnji hlev, kjer ju je kar najbolj udobno namestili.

Preostanek zgodbe o žuru v hlevu – ki bi jo bilo sicer smiselno objaviti za Božič, ampak kaj … ko so pa zvitek odkrili zdaj! – poznate, sicer pa jo najdete v neki drugi knjigi, za katero pravijo, da je najbolj brana na svetu.

———-

Veseli bomo, če boste naš trud ovrednotili.
Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.OPOMBA: donirate lahko tudi, če imate čitalec kod:

Vir naslovne fotografije: KLIK
Prirejeno po ideji: KLIK

Advertisements