ŠOKANTNE RAZMERE U POKRAJIN! - Epidemija kosi, kose pa parkirane ... - Gorenjska-online.com
29 oktobra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

ŠOKANTNE RAZMERE U POKRAJIN! – Epidemija kosi, kose pa parkirane …

Učerej so ble nesreče bl kilove. Kr je u principu fajn, sej veste. Verjetn je bwo pa tko zmenen, ker majo recimo gasilci t’m po Bohinu zdej ornk musklfibr zarad golcvarzga žura en dan prej (KLIK), un ta medicinsk reševalci tko nč druzga nasmejo dewat, kukr kovid pretepat, pa še ubene taprave lune ni bwo, dab usaj kšno srno usekowa, pab pred avto skočiva in kermu kočijo stoukwa, pab gasilci mogl namest gumitvista doma na topl’m, po okolišk’h gmajnah skakat. Nč od uzga tga …

U pol en’h sta se na Kokrc – bl natančn: na Cest na Brdo – kušnwa dva z osebn’m avtam. Sliš se fajn, sam tle ni bwo ubene take wlike l’bezn’, dab zdej mogl drame pisat, pa dab Romeota pa Julko mogwo sram bit s tistmu untrfuzlanam tak’t. Lih obratn! Menda da sta se udeležena nekej drva en na druzga, sam so šle lih tak’t mednarodne zveze u tri pirovske, pa tonzga zapisa nismo dobil, tko da navemo točn, o čem je tekwa beseda. Razširu sej sicer glas, da sej en seks omenov, pa ženska žlahta, taj nemu mamo, un je temu nazaj sestro, po sta ble pa že bake navrst, ampak … sej wste kukoj to – na čenče mi nč dost na damo. Vemo pa za gwišn, da so ke šli kransk gasilci, zavarval, da ni še kdo prletu – trojčka si pa uben ni želu – odklopl batarijo in posul tist svoj pesek po usmo, kr sej po tl’h natekvo. Edn je nekej insinuirov, daj bwa tm ena lužca tut od enga od udeležen’h šoferjow, xsej u prepiru usrow, ampak – kukoj bwa poj lužca? – sej wste, gostilnišk’h debat mi na uzamemo u am. Povemo v’m pa še to – naša tajna služba je popone pr dveh, xsta pse špancirova pr Kokr, ujewa, da sta bwa na konc oba udeleženca prepelana u zdravstveno ustanovo … ker j’h je zgleda piču kovid.

Še ni bwa ura tri, kje edn u Kran s kombijam nasedu na en jaš’k. Kuko muj to ratow, se n’m u resnic na sana. Ker … nasedeš recimo na štango … Štefa j ankt prpodvava, kukoj koj hmau po vojn pr Lojzu tapru nasedwa na slad’k govorene, popa še na negov št’l, ampak toj nejbrž ena druga reč – nasedeš politikam, kte nategujejo, da seuta cediva med pa mlek, u resnic spa deležn zapakiranga dreka z mašnco, pa nasedeš mrbit tut na kšno reklamo, pa poj kup’š kšn kraf’l, namorš pa nasest na jaš’k. Loh edin padeš vanga, a kuko …? U glavn’m, z Regijszga centra za obveščane u Kran so n’s obvestil, daj ta pač s kombijam nasedu na jašk. Jbg, mrbit je biu pa na v’n. Jaš’k u minus. Bula, tkorekoč. Kukrkol, ke so mogl it kransk gasilc. Vidl so, da za gasit ni n’č, po so pa s čiztga dougcajta uzignli u jašku nasedu kombi … in pravjo, da so ga dal nazaj na noge. Se prav, a prov razumemo – u jaš’k je nasedu, pa še prevrnu se je? Kombi Kop’rfild!

Ob 12.28 sta na Cesti na Brdo v naselju Kokrica, občina Kranj, trčili osebni vozili. Gasilci GARS
Kranj so zavarovali kraj dogodka, na vozilu odklopili akumulator in po razlitih motornih tekočinah
posuli vpojna sredstva. Dve osebi so reševalci prepeljali na pregled.

Ob 14.58 je na Vrečkovi ulici v Kranju kombinirano vozilo nasedlo na jašek. Gasilci GARS Kranj
so vozilo dvignili in postavili nazaj na kolesa.

Vir naslovne fotke: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

1 min read
5 min read