web analytics
29. novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

ŠOKANTN! Ni biu fržow …

Evo, prov na željo ene od naših bralk (pa pogosta vprašanja nekaterih drugih) – dons spet en člank u domačmu nm narečju … Loh komentirate, kuko se vm zdi, bomo vesel.

Mejhn čez pol enajsto dopone učerej sej začew kadit s prezračevalnh odprtin u Hoferju v Lesch. Tapru so suml, da je ena trgovka za malco mewa bio fržow s konzerve, pa so ke za vsak slučaj prdrvel tadomač gasilc, popa še uni z Radolce in Hlebc. No poj so pa ugotovil, da boge reve itak nimajo cajta malčat, še sploh pa ne konzerviranga fržola in da more nek drge bit problem. Nakonc so ugotovil, da sej pregru en motor pr peč za krh in so poj od takt naprej rajš pekl mrzuga. Kera bo kriva se tkole javno niso izjasnil, so pa štacuno zluftal in jo pregledal s termovizijsko kamero. Lepa je bwa.

Deset do enajsth so v Podrečju pr Domžalah domžalsk gasilc pomagal reševalcem, ker so bli uni rahlo prešwoh, da bi enga prenesl z rešilca do stanvana. Skp so poj nekak ga. Za Nadrečje in Rečje ni pa nbenga podatka …

U pol šesth popone sej pa – tkok usak dan u glavnm – edn nedoločenga spola zataknu u liftu na Ulc gorenzga odreda u naš prestolnc – Kranu. Sej ne, da so mu hlače dol vlekl, pa se niso mogl zedint kam paše, sam definiral niso. Pravjo, da je pač oseba, to pa loh verjamemo, ane? Jasn, ke so šli gasilc, zadevo ofnal, lift izklopl (alpa so ga tapru izklopl, pa poj ofnal?) in use skp prjavl dežurnmu serviserju. Kwaj reku, nm niso sporočil. Ne un, xso ga z lifta rešl, ne serviser.

No toj bwo pa tut use, kr so na Gorenskm učerej zabeležl na … sej spod piše.

 

Originalno sporočilo

Ob 10.34 se je na Hraški cesti v Lescah, v trgovini Hofer začelo kaditi iz prezračevalnih odprtin. Gasilci PGD Lesce, Radovljica in Hlebce so ugotovili, da je prišlo do pregretja motorja za odvajanje toplote pri peči za kruh. Prostore so pregledali s termovizijsko kamero in jih prezračili.

Ob 10.50 so v naselju Podrečje, občina Domžale, gasilci CZR Domžale nudili pomoč reševalcem pri prenosu obolele osebe iz reševalnega vozila v stanovanje.

Ob 17.30 je na Ulici Gorenjskega odreda v Kranju v okvarjenem dvigalu stanovanjskega objekta ostala ujeta oseba. Gasilci GARS Kranj so s tehničnim posegom rešili osebo, dvigalo izklopili iz delovanja ter o tem obvestili serviserja. 

Vir informacij: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
2 min read
3 min read