ŠOK!!! Ne boste verjeli, kaj se je zgodilo plezalki ob bohinjskem jezeru ... - Gorenjska-online.com
28 oktobra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

ŠOK!!! Ne boste verjeli, kaj se je zgodilo plezalki ob bohinjskem jezeru …

Neverjetne dogodke so na včerajšnji dan zabeležili v Regijskem centru za obveščanje v Kranju …

Ob 7.16 je v Ferati Češka koča, na Jezerskem, zdrsnil plezalec in se hudo telesno poškodoval. Gorski reševalci GRS Jezersko so mu na kraju nudili prvo pomoč, ga oskrbeli in pripravili za transport, ki ga je opravila dežurna ekipa GRZS v sodelovanju z helikoptersko ekipo Slovenske vojske.

Ob 9.49 je na cesti Borisa Kidriča, Koroška Bela, v dvigalu poslovnega objekta, oseba ostala ujeta v dvigalu. Gasilci GARS Jesenice so s tehničnim posegom rešili eno osebo, dvigalo izklopili iz obratovanja in obvestili pristojni servis.

Ob 13.55 je pod vrhom Škrlatice obnemogla planinka. Posredovali so gorski reševalci GRS Mojstrana in dežurna ekipa GRZS Brnik s helikopterjem SV, ki so nepoškodovano planinko prepeljali v dolino.

Ob 13.55 so na Cankarjevi ulici, občina Radovljica, gasilci PGD Radovljica s tehnično pomočjo odprli vhodna vrata stanovanja in omogočili vstop reševalcem NMP Radovljica do onemogle osebe. Po opravljeni intervenciji so zavarovali vhod in razkužili skupne prostore v stanovanjskem bloku.

Ob 14.04 je v plezališču ob Bohinjskem Jezeru, občina Bohinj, drevo padlo na športno plezalko. Gorski reševalci GRS Bohinj in reševalci NMP Bohinj so poškodovano plezalko oskrbeli in odpeljali na zdravljenje v SB Jesenice.

Ob 15.10 si je v alpinistični smeri Velika Baba, občina Jezersko, alpinistka poškodovala gleženj. Gorski reševalci GRS Jezersko in dežurna ekipa GRS s helikoptersko posadko Slovenske vojske so poškodovano alpinistko potegnili iz stene ter prepeljali v SB Jesenice na zdravljenje.

Zakaj pa je naslov članka tak, kakršen pač je, pa si lahko preberete v sinočnjem članku na tejle povezavi: KLIK

Vir informacij: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir fotografije: KLIK

Advertisements