web analytics
16. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Smrtna prometna nesreča

Gorenjski prometni policisti so danes zjutraj na regionalni cesti Kranj – Medvode obravnavali hudo prometno nesrečo, v kateri je umrla voznica osebnega avtomobila. Okoliščine kažejo, da je voznica po prehitevanju tovornega vozila izgubila nadzor nad osebnim avtomobilom in med drsenjem silovito trčila v drugo tovorno vozilo, ki je pripeljalo  nasproti.

Policisti pozivajo k previdnosti in izogibanju tveganjem, ki vodijo v nesreče. Vozite s prilagojeno hitrostjo, na zadostni varnostni razdalji, izogibajte se prehitevanju, pazite v  križiščih, bodite pripeti z varnostnim pasom, med  udeležbo v prometu ne uporabljajte telefona in spoštujte prometna pravila. Pešci – bodite vidni in previdni.

Policisti  na  kraju  še  izvajajo  aktivnosti,  zato  je cesta trenutno še zaprta(sporočilo policije smo prejeli ob 10:28, op.p.)

V letu 2020 je na gorenjskih cestah umrlo 11 udeležencev, leto prej 9. Gorenjski policisti so prvo smrtno nesrečo lani obravnavali februarja. Na Lipcah je voznik trčil v drugo vozilo. Povzročitelj je umrl, poškodovanih je bilo še šest oseb. Februarja je na območju Gorenje vasi umrl voznik, ki je  zapeljal s ceste. Umrl je v bolnišnici. Marca je na območju Brda pri Kranju umrl kolesar.  Junija se je v Trebiji smrtno ponesrečil motorist, julija pa je po trčenju umrl voznik v Podbrezjah. Avgusta, septembra in oktobra sta vsak mesec umrla po dva udeleženca, skupno šest. Avgusta je v eni nesreči voznik trčil v železniški nadvoz v Vrbi, v drugi nesreči pa je v  okolici Kranja voznik zapeljal s ceste in umrl. Septembra sta v eni nesreči v Selški dolini umrla motorist in potnica na motornem kolesu, oktobra pa voznica pri Spodnjem Brniku in še motorist v Lescah.

—————————————————–

OPOMBA: če bi kdo želel pomagati, da ta stran še naprej deluje, bomo veseli vsake donacije (s KLIKOM na gumb DONATE spodaj):

Vir informacij in naslovne fotografije: PU Kranj

 

Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
2 min read
3 min read