web analytics
4. decembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Še močnej, pa b’l prtegnen, kukr gdajkol preh!

Končn spet kronika! Po tistmu, kn’s je en brezveznik zablokirow za par dni, se vračamo še močnej, pa b’l prtegnen, kukr gdajkol preh! Pa ti ustav tako silo, če mor’š! Sej verjetn na prčakujete, da jo mo zdej podelal – kroniko namreč – za ceu cajt, k n’m ni biu omogočen objavlane na fejst bukovmu … na spletno stran pa tko niste gledal, ane? Za to, da je ni bwo – kronike namreč – se morte zahvalt tistmu, kn’s je u blokado nagonu. Loh si tut predstavlamo clo zarad česa (un ma rajš plešaste desce, mi pa recimo blont bejbe), pa u resnic tut vemo, gdo je, mormo pa n’č ne, dokler ma zadeve na fejst bukovmu na čez una ta cukrasta gora …

 

U glavn’m, bejžmo pogledat, kwa so zaznal učerej na Regijskmu centru za obveščane … in poj temu ustrezn tut odreagiral, pa n’m poročiw poslal:

Mejhn pred pol eno sje na Planin pod Prevalo ena planinka fentova roko. Na rok. Menda pod Prevalo ni delowa prevalow, ampak evo … usen je zgleda tko nekak udarva z no, alpa trbosnwa, alpa kej tatredga … da ni mogwa več hodt. Kwa so hotl, popeš so šli ke gor tržišk gorsk rešvalci. Najdl so osebo (mi pa že vemo, daj bwa planinka, ane?), jo oskrbel, spravl u dolino in jo prodal … pardon, predal reševalcam medicinske sorte. Tut s Tržiča. Kwaj blo poj z no, pa ni zapisan.

A loh ugibamo? Koron … mah ne, raj namo …

Ob 12.25 si je na Planini pod Prevalo, občina Tržič, planinka poškodovala roko. Posredovali so
reševalci GRS Tržič, ki so osebo oskrbeli, prepeljali v dolino in predali ekipi NMP Tržič.

Vir: Regijsk center za obveščanje Kran
Vir naslovne fotke: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
7 min read
3 min read
2 min read