web analytics
15. maja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Na kšne dni u kronik nimamo kej dost pisat. Provzaprov u cajtu lockdowna, raznoraznh prepovedi in omejitu ter polcijske ure dejansk dobemo bistven m’n poročil o nesrečah. No, dobemo jih čist glih tok, kukr prej, sam u nih ni več tok dogodkov. No ampak učerej sej kr dogajow tle po Gorenskm … Par požarov, bodisi u elektro-omarc, alpa po običajn’h rajfnk’h, u kš kuhn, pa težave s problemi z liftam in avto u grabnu … so mel pa gasilc pa reševalc ceu dan dost dewa. Preberte si spod …

Aja, pa mimgrede: od zbote zutrej naprej čist u usakmu članku ponudmo dariw. Zdi se, daj od useh par taužnt bralcow u tmo cajt ena bralka le opaziwa zadewšno in tut odreagirowa, za kr se ji iskren zahvaljujemo. Ostal’m pa tut, k n’s (zaston) berete u tak’h masah …

Ob 7.46 se je na Mestnem trgu v Kamniku kadilo iz električne omarice na objektu. Požar je pričel gasiti hišnik. Dokončno pa so požar pogasili gasilci PGD Kamnik, ki so nato tudi preventivno pregledali okolico s termovizijsko kamero.

Ob 9.34 so na Poti v skale v Žireh zagorele saje v dimniški tuljavi stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Dobračeva so počakali do izgoretja saj, očistili dimniško tuljavo in okolico pregledali s termovizijsko kamero ter lastniku naročili, da pokliče pristojno dimnikarsko službo.

 

Ob 11.00 je na Zoisovi ulici v Kranju dvigalo obstalo med etažama večstanovanjskega objekta. Gasilci GARS Kranj so tehničnim posegom iz dvigala rešili ujeto osebo, dvigalo izklopili iz obratovanja in poklicali pristojno servisno službo.

Ob 12.01 se je na avtocesti od Voklega proti Kranju, občina Šenčur, osebno vozilo prevrnilo v obcestni jarek. Gasilci GARS Kranj so požarno in naletno zavarovali kraj nesreče in odklopili akumulator. Vozilo je izvlekla vlečna služba.

Ob 12.08 je na Maistrovi ulici v naselju Vir, občina Domžale, zagorelo v kuhinji stanovanjske hiše. Gasilci CZR Domžale, PGD Vir in Domžale-mesto so požar, ki je uničil kuhinjo in delno poškodoval dnevno sobo, pogasili, prezračili ostale prostore in iznesli ožgane dele. Reševalci NMP Domžale pa so na v bolnišnico na pregled prepeljali tri osebe. 

Ob 18.10 so se na Kovaški cesti v Hudem v občini Domžale vnele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci CZR Domžale in PGD Radomlje so požar pogasili, iznesli saje, opravili pregled s termovizijsko kamero in lastniku naročili za obisk dimnikarske službe.

Ob 19.22 so se na Kranjski cesti, občina Šenčur, v dimniku stanovanjske hiše vnele saje. Požar so pogasili gasilci PGD Šenčur in GARS Kranj in pregledali okolico dimnika s termo kamero.

Ob 20.28 so na Šorlijevi ulici v Kranju, gasilci GARS Kranj, iz pokvarjenega dvigala rešili eno osebo.

 

—————————————————–

OMEGA 3 OLJE (več o samem izdelku si lahko preberete tule: KLIK) … tokrat kot darilo za zveste bralce Gorenjske Online podarja Katja Bizant Lutar s sodelavci iz podjetja LCHF Style. S KLIK-om na sličico spodaj boste preusmerjeni na stran, kjer boste lahko opcijsko darovali, da bo vaša in naša stran še naprej lahko delovala.

POZOR! Na voljo so TRI omenjena darila, vsako je vredno približno 21 EUR. V žrebanju lahko sodelujete tako, da spletni strani Gorenjska Online donirate NAJMANJ 10 EUR. Zadevo bomo objavljali v vseh naših člankih do vključno 25. januarja, nato pa izvedli žrebanje.


—————————————————–

Vir informacij: Regijsk centr za obveščane u Kran
Vir naslovne fotke: KLIK

(Visited 7 times, 1 visits today)

Morda ste zgrešili

2 min read
2 min read
4 min read