Delite:

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 od petka do danes zjutraj sprejel, policisti pa nato obravnavali naslednje dogodke:

  • 23 obvestil o prometnih nesrečah – v enem primeru je šlo za nesrečo v Soteski, ki se je končala s
    telesnimi poškodbami, o kateri pa smo vas obveščali že v petek pozno zvečer
  • 9 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnih krajih
  • 7 kršitev predpisov o varstvu javnega reda in miru v zasebnih prostorih
  • s področja kriminalitete: prijave sumov kaznivih dejanj tatvin in vlomov
  • zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja so policisti v omenjenem času zasegli tri vozila
  • zaradi vožnje pod vplivom alkohola je bil pridržan en voznik, pri katerem je preizkus alkoholiziranosti pokazal rezultat 0,94 mg/ alkohola; pridržanje so v soboto ob 14.30 odredili blejski policisti
  • šestim osebam so policisti zasegli manjše količine prepovedanih drog, v zvezi s tem pa vodijo prekrškovne postopke

Dogodki

V Bodovljah je bil v soboto zjutraj obravnavan dimniški požar, v katerem ni nastala materialna škoda. V dimniku so se namreč vnele saje.

Enako brez posledic so policisti dimniški požar v soboto dopoldan obravnavali še v Zalogu pri Cerkljah.

Poleg petkove gorske nesreče na območju Vrtače, ko je planinec padel v Ipsilon grapi, so policisti še eno nesrečo v gorah obravnavali v sobotnem popoldnevu. Planinec je med sestopom z Malega Triglava proti Kredarici zdrsnil in se pri padcu poškodoval. Pri tem je utrpel odrgnine po telesu. Reševanje je oteževal močan veter. Posredovali so gorski reševalci iz Mojstrane ter vojaški helikopter, ki je planinca prepeljal v zdravstveno ustanovo.

Včeraj so bile odkrite vreče, ki jih je neznanec odvrgel v Kokro odvrgel. Domnevno gre za zemljo in gnojilo. Iz reke so jih odstranili gasilci. Posledice za okolje niso nastale. Z ugotovitvami bosta seznanjena medobčinski inšpektorat in redarstvo.

V Naklem so policisti včeraj obravnavali poškodbe osebe na javnem kraju. Ugotovljeno je bilo, da je šlo za padec osebe, ki je ob tem dobila lažje poškodbe. Tuja krivda je bila izključena.

Stanje na cestah

V zadnjih dneh marsikje zelo gosta megla zmanjšuje vidljivost ter posledično manjša varnost v prometu. V takih razmerah so najbolj ogroženi predvsem pešci in divjad. Oboji so dostikrat zelo slabo vidni. Pešci za svojo vidnost lahko storijo/te marsikaj, medtem, ko je za preprečitev trčenja z divjadjo skrb predvsem na strani voznikov.

Promet

Gorenjski prometni policisti so preko vikenda v okviru rednega dela ugotovili večje število prometnih prekrškov. V štirih primerih so obravnavali udeležence, ki so v prometu sodelovali pod vplivom alkohola, dvakrat pa sta hitra testa pokazala na prisotnost drog pri voznikih.  Enemu vozniku so zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja zasegli vozilo, v 32 primerih pa so proti  voznikom ukrepali zaradi prekoračitve hitrosti vožnje. Udeležence v prometu policija poziva k upoštevanju prometnih pravil ter kar najbolj varnim ravnanjem v prometu.

Vlomi

Gorenjski policisti so v minulih treh dneh obravnavali sedem vlomov in  poskusov  vlomov v objekte.

Na Zgornji Beli je storilec v petek zvečer poskušal vlomiti v osebni avtomobil, vendar mu dejanje ni uspelo.

V Spodnjih Dupljah je bilo med petkom zvečer in soboto ponoči vlomljeno v stanovanjsko hišo. Lastniki ne pogrešajo ničesar.

V Kovorju je bil obravnavan poskus vloma v stanovanjsko hišo. Dejanje je bilo izvršeno v obdobju tega meseca.

Štirje vlomi so se zgodili v soboto. V popoldansko-večernih urah je bilo vlomljeno v stanovanjski hiši na Ljubljanski cesti v Radovljici ter
Begunjski cesti v Lescah.

V Podreči pa je bilo vlomljeno v dve hiši.

Zadnji štirje  vlomi  so  bili  izvršeni med 17. uro popoldan in 21.30 uro zvečer. V njih so bili odtujeni zlatnina in denar.

V  Zapužah  je bilo včeraj med 11. in 14.45 uro vlomljeno v stanovanjsko hišo. Lastniki zaenkrat ne pogrešajo ničesar.

Najverjetneje enkrat preko vikenda je bilo v hišo vlomljeno tudi v Naklem.

Danes ponoči pa je bilo na Stari cesti v Kranju vlomljeno v trgovino, od ta pa so bila odtujena oblačila.

Po prijavi

V petek zvečer so kranjski policisti na podlagi prijave sumljivega zadrževanja več oseb na enem od parkirišč na območju Preddvora obravnavali pet oseb z območja Dolenjske. Osebe so policisti na podlagi dobrega opisa prijavitelja izsledili med vožnjo. Sumov morebitnih kaznivih dejanj pri njih sicer niso ugotovili, so jih pa obravnavali za večje število prekrškov. Vseh pet so obravnavali zaradi nedostojnega vedenja, neupoštevanja ukazov policistov in neuporabe varnostnih pasov med vožnjo. Voznika so poleg tega oglobili še za uporabo telefona med vožnjo ter nepravilne vožnje po cesti in nepravilnih premikov z vozilom. Vozilo tudi ni bilo tehnično brezhibno.

Policija občane prosi za informacije o morebitnih pojavih sumljivih oseb in vozil. Okoliščine naj takoj ob zaznavi sporočijo na interventno številko 113 ali na anonimni telefon policije 080 1200.

Vožnja na vlaku

Kranjski policisti so danes ponoči obravnavali prijavo, da se na tovornem vlaku vozi oseba. Policisti so ugotovili, da se je moški v
Ljubljani usedel na konstrukcijo vagona in se z njim pripeljal v Kranj, ker se mu je to zdelo zanimivo. Gre za nespametno in z vidika osebne varnosti zelo nevarno dejanje. Z ugotovitvami postopka bodo policisti seznanili pristojni inšpektorat.

Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Delite:
Advertisements