web analytics
24 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Po petkovmu cestnmu žuru, je bwa zbota wlik bl mirna. Verjetn so se pa tut nesreče zmenile, da piscu teh vrstic prvošjo nedelsk jutr u mau bl polegnatmu tempu, pa kšno uro d’l u vodoravnmu položaju, kwa mislte? Dobr, en’h par je bwo neubogliv’h, tkok pa zmerej, pa so se na vso ihto mogle nardit lih učerej. Ampak mamo mi to, se še ni rodiwa taka nesreča, da jo mi neb mogl opisat. Dobr, razn slovenske politke, to je pa pač tko nezemlska jeba, da je tut mi namormo sprocesirat.

No u resnic je bwo pa poj tko, da smo bli na delovnmu mestu u pol sedm’h, so pa zaspal uni, k so zadolžen za poročila pošilat. Tko da smo jh zdejle zutrej mogl gnavt, da bralci čakajo, pa so se mau čez osmo šele spravl to hn’m posl’t … Še dobr, da smo taučerejšne dnevne prpetlaje že snoč stipkal.

Mejhn pred pol deveto zutrej so mel celo revolucijo na Cest revolucije na Jsenicah. To pa zarad tga, ker sej ena tuš kabina tuširowa čist sama, brez dab biu kdo notr. To menda zdej te tamoderne (iTuš) kabine majo. Zgleda, daj šwo enmu sosedu to tko na jetra, daj klicow polcijo. Ja, nč na glejte tko trapast, ldje s(m)o ratal tak špiclni, da sam to še gledajo, kuko wjo kerga potunkal. Xsmo pa lih pr tunkanu … možn je tut, da kermu sosedu od omenene tuš kabine ni bwo lih do tunkana, xso stropovi začel fajhtn ratv’t, paj zarad tga klicow naokol. No, so šli ke jesenišk gasilc, se nekak zdrenal skoz okn, zaprl taglavn ventil za vodo in pozauhal uso močo, xsej že nabrawa po kopalnc in vež. Pršli so tut polcaji, ampak razn uloma od gasilcov niso zaznal nbenga kriminala, pa so se zmenil, da to ni taka reč in so šli poj vsak po svoj.

Tut tadruga reč sej nardiwa u mestu jekla, narcis, pa še en’h drug’h rči, pa l’di … Deset do jnajst’h je u restavracij na Čefur … eee … Čufarjovmu trgu zagorew u kuhn. Eni filtri pr peč menda; si predstavlamo, da pr peč za pice pečt, vemo pa ne. Še predn da so prgalaml gasilci, so zaposleni začel gasit zadevšno, ampak so seveda mogl dew zaklučt uni, kto obvladajo. Majo pa gasilci tut evrovizijsko … pardon, termovizijsko kamero, s kero so opledl po lokalu in xso bli enkat zihr, da nau več gorew, so nehal. S peči so odstranl še goreča polena, pa probal zaposlen’m dotajčat, da naujo več kurl, dokler peči na zrihta kšn strokovnak. Sej z zaposlen’m je kr šwo, bl prstjen so bli gostje, k niso več mogl do pice, kje t’m res dobra … Pa drugič.

Tatreta reč, xso n’m jo posredval, pa ni bwa z Jesenic, ampak čist gor z vogala od kokoške. U Ratečah sej namreč pojauva potreba, da nekoga na brzino spravjo v kliničn centr. Tap’ru so nekej tuhtal, dab gor poslal rešilca, ampak … na konc je ke zletu vojašk helikoptar, naložu in odletu u kontra smer. Uben’h drug’h detajlov nismo dobil, ne od pilota, pa ne od tiztga(e), kje rabu pomoč. Upamo, da sej srečn iztekwo …

Nazadne sej pa še nmau čez deseto zvečer u Radovn u en bajt sprožu alarm zarad oglikovga monoxida. Blejsk gasilci so šli zadevšno prevert; navlekl so mašinerijo in ugotovil, daj res nekej tga plina u bajt, ampak da je alarm še taprav cajt naredu dew, za kerga so ga u bajto tut inštaliral. Use skp so rešl z ornk luftanam, pa centralno so seveda ugasnil. Tadomač b verjetn loh mel žur ob ponovnmu rojstvu, sej u tistmu voglu j’h verjetn tut uben slišow neb, ampak j’h je za kej tacga čist preveč zebwo. Menda pa zdele zutrej klicarjo naokol. Ne zarad žura, ampak … ker se uben serviser ne jav. Nč, tle j’m želemo uso srečo, če joj še kej ustav …

Ob 8.23 je na Cesti revolucije na Jesenicah v stanovanju puščala pipa v tuš kabini. Zaradi
odsotnosti latnika so gasili GARS Jesenice s tehničnim posegom skozi okno vstopili v
stanovanje, zaprli glavni ventil za vodo ter počistili nateklo vodo v kopalnici in predprostoru. Na
kraju je bila prisotna tudi policija.

Ob 10.50 je na Trgu Toneta Čufarja na Jesenicah v gostinskem obratu zagorelo ohišje filtrov.
Pred prihodom gasilcev so zaposleni pričeli z gašenjem. Dokončno so požar pogasili gasilci
GARS Jesenice, s termovizijsko kamero pregledali prostore ter odsvetoval nadaljnje kurjenje
peči za peko. Iz peči so odstranili tudi goreča polena.

Ob 14.26 je helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik prepeljal obolelo osebo iz
Rateč, občina Kranjska Gora, v UKC Ljubljana.

Ob 22.08 se je v naselju Radovna, občina Gorje, v stanovanjskem objektu sprožil alarm
prisotnosti ogljikovega monoksida. Gasilci PGD Bled so izmerili prisotnost manjše količine CO.
Objekt so prezračili in zaradi okvarjene peči za centralno ogrevanje odsvetovali kurjenje do
prihoda serviserja za peč.

Vir: Regijsk centr za obveščane Kran
Vir naslovne fotke: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

5 min read
2 min read
2 min read
1 min read