web analytics
12. junija, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Rdeče, rdeče vino – in to vegansko

Ali Campbell & Astro

V tokratnem Kotičku za razvajanje brbončic spet ponujamo nekoliko drugačno temo. Zdi se pač nam, da je vredna omembe. Ta teden so namreč člani britanske pop skupine UB40, ki so si svetovno slavo prislužili leta 1983 z reggae predelavo starejše uspešnice Neila Diamonda Red, Red Wine, na tržišče poslali dejansko rdeče vino, za katerega zatrjujejo, da je vegansko.

Pevec skupine Ali Campbell in Terence Wilson – Astro sta namreč skupaj z vinsko družbo Eminent Life ustvarila vegansko rdeče rdeče vino, s katerim tudi želita promovirati turnejo skupine v letošnjem letu.

Od nekdaj smo si želeli izdati svoje rdeče, rdeče vino. Zelo smo navdušeni, da nam je to končno uspelo,

je ob tem povedal Campbell.

Skupina je že prej sodelovala z družbo Eminent Life pri ustvarjanju vin, je pa tokratna predstavitev prva, pri kateri skupina in podjetje trdijo, da je rdeče, rdeče vino vegansko in ekološko. Novo vino je globoko obarvano z vijoličnimi bleščicami ter vsebuje note sladke rdeče češnje in črne slive.

Rdeče, rdeče vino se ponaša z zelo uravnoteženimi sestavinami in je resnično izvrstnega okusa,

je povedal drugi član skupine – Astro.

Prav tako je, kot naša glasba. Tudi mi vedno iščemo ravnovesje in harmonijo.

Vegansko rdeče rdeče vino je na voljo na spletnih straneh skupine UB40 in Eminent Life za 24,50 GBP (34,63 USD) za steklenico.

Navdušen sem nad izjemnim partnerstvom med Eminent Life in UB40,

je dejal ustanovitelj podjetja Eminent Life Jerome Jacober.

V veselje in čast mi je bilo sodelovati z Alijem in Astrom. Skupaj se veselimo lansiranja tega organskega, veganskega rdečega vina, ki se tako zelo poda odlični skladbi Red, red wine.

Člani skupine UB40 so najnovejši v vrsti znanih osebnosti, ki so se začele ukvarjati z veganskim vinom. Tudi dolgoletna vegetarijanka, supermodel Christie Brinkley, je recimo vinogradnica. Svojo vegansko znamko Bellissima Prosecco je certificirala leta 2019. Britanski supermodel Cara Delevingne in njeni sestri Poppy in Chloe so lani vstopile v vegansko vinsko industrijo s proseccom pod znamko Della Vite, ki so ga na trg poslale v dveh različicah: Della-Vite Prosecco Superiore (DOCG) in Della-Vite Prosecco Treviso (DOC). Poleti 2020 pa sta igralka in avtorica Cameron Diaz ter podjetnica Katherine Power izdali Avaline, linijo veganskih vin, narejenih iz ekološkega grozdja, ki je zdaj na voljo za nakup v 43 ameriških zveznih državah.

Dragi bralci – ali menite, da gre le za modno muho slavnih, znanih in uspešnih, ali pa se za celotnim poslom – prav gotovo gre pri vsem skupaj v prvi vrsti za posel, o tem najbrž ni dvoma – skriva tudi prava ljubezen, poznavanje in ponudba kvalitetnih vin za svetovni trg?

Gorenjska Online lahko podprete z gesto dobre volje. Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.


Po viru (KLIK) prevedel in priredil Marko LUKAN
Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements