Delite:

Kšne dni prhaja tok za javnost zanimivh novic, da … sam mau rt odnesemo od kompa, pa smo že zadj z novicam. Evo, tko je blo tut dons. Že mau pred eno so nas plcisti obvestil, da tm nek okol Tržiča vsi, ki pač tm morjo bit, obravnavajo en požar na gospodarskmu poslopju in na hiš tm zraven. Že takrt so rekl, da je požar omejen. Ena oseba je ob tem rabla zdrowniško pomoč, ker se je najedla čist preveč dima. Je bla pa takrt tut informacija, da rešvane uzga skp še v bistvu poteka.

No pojpa mau čez tri pršla nova informacija, da so mogl angažirat kr 125 gasilcov s Tržiča, Naklga, Radolce … pa še poklicno enoto s Krana. Požar je izpadu bl trdovratn, kukr je to zgledal ob dvanajsth in tut popone so mel z obema omenjenima bajtama še enkp dela. So tut povedal, da bo vse skp še trajal en cajt. Ugotovil so tut, da sta oba objekta kr ornk frderbana. Xsreč so z gospodarzga objekta … očitn je šlo za hlev … rešl uso žwino. Izpadl je, da bo mogwa civilna zaščita trem ldem najt začasno nastanitu. Tut cesto tm zravvn so preprosto mogl zapret. 

No in lih xsmo z originalnmu člankam zaklučval, je pa za dons pršla menda še tazadna informacija. Potavelkm je požar pogašen. Mau sicer še preverjajo posamezna žariša, ampak majo gasilci menda vse pod kontrolo. Pravjo, da je blo kr za*eb … eee … zafrknen gasit, ampak … sej vemo, naši gasilci so v resnic supermeni in – kapo jim dol!!! … tut tole so zrihtal. Čez noč bojo tam uštimal požarno stražo, da nau kšnih nepredvidenih dogodkov. Cesto so policisti že odprl, je pa v požaru ratala konkretna materjalna škoda. 

Opozarjajo tut, da bi se loh tm okol pojavla poledica, če bojo zdle v večernih in kasnej v nočnih urah zlo nizke temperature, tko da … kdorkol se bo gibal tm okol – bit pazliv!

Kriminalisti so se že lotl svojga dela, o ugotovitvah bojo pa predvidoma poročal v naslednh dneh …

Pa da se razumemo – vse tole opisan ni čist nč smešn …


PREVOD

12:48
V okolici Tržiča interventne sluzbe obravnavajo pozar na gospodarskem poslopju in stanovanjski hisi. Pozar je omejen. Do sedaj je bila eni osebi nudena zdravniska pomoc zaradi vdihavanja dima. Intervencija se poteka.

15.04
V pozaru sodeluje 125 gasilcev iz gasilskih zvez Tržič, Naklo in Radovljica ter poklicni gasilci GARS Kranj. Aktivnosti ves cas potekajo na dveh vecjih objektih in na obeh se gasi še posamezna žarišča in prekopava pogoreli material. To bo predvidoma trajalo dlje časa. Objekta sta mocno poskodovana. Iz gospodarskega poslopja je bila resena zivina, zaradi vdihavanja dima pa je bila enemu stanovalcu nudena zdravniska pomoč. Obcinska civilna zascita bo trem stanovalcem zagotovila nastanitev. Cesta na kraju je se vedno zaprta. Aktivnosti se potekajo.

17:57
Pozar na objektih je pogašen, preverjajo pa se še posamezna žarišča. Gašenje je bilo po informacijah gasilcev zahtevno, vendar je po ustaljenih protokolih potekalo brez težav. Na kraju ostaja pozarna straza. Materialna skoda je velika. Cesta na kraju je odprta. V primeru nizkih temperatur je na kraju intervencije možna poledica. Kriminalisti so danes že zaceli z ogledom. Vec o vzroku bo predvidoma znano v naslednjih dneh.

Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK
Za informacije se zahvaljujemo mag. Bojanu Kosu, predstavniku za odnose z javnostmi in višjemu samostojnemu policijski inšpektor pri Policijski upravi Kranj

Delite:
Advertisements