web analytics
22. aprila, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Razstava o treh žlahtnih Gorenjkah

V Kranju v organizaciji Mestne občine Kranj (MOK) nadaljujejo z novimi razstavami na prostem. Galerija na mestu pred Mestno knjižnico Kranj tokrat gosti razstavo o treh žlahtnih Gorenjkah, ki so se zapisale v krajevno zgodovino in tudi v širši prostor. Razstava treh žlahtnih Gorenjk je bila v minulem letu predstavljena v Mestni Knjižnici Kranj, tokrat pa se seli na prosto in bo na ogled do sredine aprila.

Vakuumski sesalec za avtomobil s priključkom za 12V vtičnico
€ 11,36 – 11,81
Dostava v nekaj dneh

Leto 2020 je bilo leto okroglih številk in je prineslo okrogle obletnice rojstva treh imenitnih žensk, Helene Stupan, Helene Puhar in Neže Maurer, ki si z izjemnimi življenjepisi zaslužijo pomembnejše mesto in spomin na njihovo delo. Delovale so na različnih področjih, vsem trem pa so skupni zavzetost, humanizem, omika ter izjemno prizadevanje za izobrazbo, napredek in kulturni razvoj slovenske družbe.

Gorenjska Online lahko podprete z gesto dobre volje – 1 EUR. Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.


Predstavitev treh žlahtnih Kranjčank je bil osrednji projekt domoznanskega septembra, s katerim v gorenjskih splošnih knjižnicah vsako jesen izpostavljajo bogate zbirke o zgodovini, delu in življenju ljudi iz naših krajev. Avtorica razstave je Petra Puhar Kejžar, oblikovala jo je Lucija Podbrežnik, obe iz Mestne knjižnice Kranj.

Soorganizator postavitve razstav v Galeriji na mestu je podjetje TAM-TAM.

Pripravila: Ines Zabret v sodelovanju z Mestno knjižnico Kranj

Vir: MO Kranj

(Visited 65 times, 1 visits today)