web analytics
15. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

RADOVLJICA – vse boljše razmere v domu starejših občanov in CUDV

Iz Doma dr. Janka Benedika Radovljica so radovljiški občinski upravi danes sporočili, da v domu nimajo okuženih s covidom-19. Rdečo cono zmanjšujejo, ponovno pa jo bodo vzpostavili, če bo to potrebno. Z jutrišnjim dnem bo dejavnost pomoči na domu spet v celoti delovala v prostorih doma in ne več v pisarni turističnega društva v gasilskem domu v Mošnjah, ki jo bodo očistili in razkužili.

Vir fotografije: KLIK

V CUDV Radovljica pa je v rdeči coni v zavodu en uporabnik, dva pa sta v bolnišnici. Med zaposlenimi je 13 aktivno okuženih. Tudi v CUDV se stanje počasi umirja, saj je okuženih stanovalcev in zaposlenih vse manj. Zunanja cona za okužene stanovalce v VDC Radovljica je prazna. Dnevno varstvo pa je še naprej organizirano v stavbi stare knjižnice.

Vir fotografije: KLIK

Dnevne tople obroke, ki jih pripravljajo v osnovnih šolah v Radovljici, Lescah in Lipnici, trenutno prejema 49 osnovnošolcev in 10 dijakov. V vrtcu Lescah pa je v nujnem varstvu 52 otrok, ki so razporejeni v 9 oddelkov.

NOVO! Mi pa z današnjim dnem – prav s tem člankom – uvajamo novo “rubriko”, ki večinoma z zgoraj objavljenim člankom sicer ne bo imela nobene neposredne zveze. Zato pa nas bo ob spominih včasih skušala vrniti v kako minulo, srečnejše obdobje, ali pa nam domišljijo zapeljati nekam, kjer je manj skrbi. To pa v danem trenutku nikakor ne more biti slabo, mar ne? Naloga vas, dragi bralci Gorenjske Online, pa je, da v komentar zapišete vaše misli ob fotografiji. Lahko tudi oceno le-te od 1-10, pri čemer je 1 – popolnoma brezvezna fotografija, 10 pa – popolna. Bo šlo?

Naša prva je:

Vir: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
2 min read
3 min read