web analytics
28 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

RADOVLJICA – odpravljena slepa ulica na Gradnikovi cesti

Stebrički, ki so bili postavljeni na Gradnikovi cesti v Radovljici v sklopu prometne ureditve slepe ulice, so bili včeraj (torek, 3. novembra) odstranjeni. Vzdolž vozišča na cestnem odseku od Spara do objekta Gradnikova c. 6 je bil hkrati začrtan nivojski koridor za pešce z namenom večje prometne varnosti zlasti najšibkejših udeležencev v prometu.

Sklep o tem, naj se stebrički nemudoma odstranijo in naj se prometni režim na tem delu ceste povrne v prvotno stanje, je sprejel tudi občinski svet na seji 21. oktobra. Občinska uprava je sicer že 1.9.2020 izdala odločbo, s katero je odpravila ureditev slepe ulice, ki je bila v juniju uvedena na tem delu Gradnikove ceste.

Takšno odločitev je sprejela glede na prejete pobude z nasprotovanjem uvedbi slepe ulice. Prometna signalizacija in povozni stebrički naj bi bili odstranjeni najkasneje do 1.10.2020. Zoper izdano odločbo pa sta bili vloženi pritožbi zagovornikov slepe ulice, ki sta bili s sklepom zavrženi konec oktobra, tako da je tudi izdana odločba postala izvršljiva.

Na Gradnikovi cesti med hišnima številkama 5 in 15 v tem mesecu občina izvaja tudi delno obnovo ter dograditev ulične razsvetljave.

Vir: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
3 min read
10 min read
1 min read