web analytics

IMATE ZA NAS KAKO INFORMACIJO? PIŠITE NAM NA:

5 julija, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Protestni shod in državna proslava 24. 6. 2020 – obvestilo PU Ljubljana

Delite:

Dne 24. 6. 2020, so policisti na Kongresnem trgu in Prešernovem trgu opravljali naloge za vzdrževanje javnega reda in miru, zagotavljali varnost udeležencev protestnih shodov in udeležencev državne proslave, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.  Glede na znane okoliščine in pridobljene informacije v zvezi s protesti je bilo gibanje na delu Trga republike, Kongresnemu trgu in ulicah neposredno ob Kongresnem trgu omejeno z varovalnimi ograjami.

Pred 19. uro so se protestniki obeh napovedanih shodov pričeli zbirati na Prešernovem trgu in okolici, kjer se jih je zbralo okoli 3000. Ker so se na trgu zbrali pripadniki različnih skupin, med njimi pa je bilo tudi več zamaskiranih, so policisti fizično zagotavljali ločevanje med obema skupinama, saj so pred tem zaznali informacije, da bi lahko med skupinama prišlo do fizičnega obračunavanja. Nekaj pred 20. uro so se nato nekateri protestniki odpravili v smeri proti Slovenski cesti, ter med ulicami v centru mesta odšli na Erjavčevo ulico, nato pa do Trga francoske revolucije, kjer so se nato razšli.

Oba protesta sta potekala mirno, so pa policisti sprotno zaprli več ulic v okolici z namenom zagotovitve varnosti udeležencem. Policisti so pri varovanju shoda opravili 17 postopkov ugotavljanja identitete in trenutno ugotovili 2 kršitvi Zakona o varstvu javnega reda in miru. Nadaljuje pa se zbiranje obvestil v zvezi dogodka in se bo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepalo v skladu z zakonodajo.

Vir informacij: Aleksandra Golec, PU Ljubljana
Vir naslovne fotografije: Borut Kranjc, Mladina

Delite:
Advertisements
x