web analytics

Prometne nesreče, nasilne smrti, vlomi …

Delite:

Policijska uprava Kranj sporoča, da so gorenjski operativno komunikacijski center je v zadnjih 24 urah obvestili o:

– treh prometnih nesrečah;
– dveh kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter štirih v zasebnem prostoru;
– s področja kriminalitete so dobili naznanila sumov kaznih dejanj tatvine in vloma
– kriminalisti nadaljujejo s preiskavo dogodka, ki je imel za posledico nasilni smrti v zasebnem prostoru; na območju Radovljice sta umrla moški in ženska; danes bo  opravljena  obdukcija  trupel,  policija pa nadaljuje z zbiranjem obvestil.  Več  podatkov bo znanih po teh opravljenih aktivnostih, s policije pa jih bodo predvidoma sporočili v prihodnjih dneh.

Na polovični zapori Delavskega mostu v Kranju policisti v konicah in z rednimi kontrolami preverjajo, ali vozniki tovornih vozil s težo nad 3,5 tone upoštevajo prepoved.   Včeraj  so  obravnavali  tri  kršitelje,  ki prepovedi niso upoštevali. Globa za prekršek je 400 eurov.

***
Promet

Polica; včeraj  ob  6.40  so  policisti  na  križišču  na  Polici obravnavali  manjšo prometno nesrečo, ki se je zgodila zaradi neupoštevanja pravil  o prednosti. Gre za prometno nesrečo z materialno škodo, pri kateri morajo  udeleženci  svoja  vozila čimprej odstraniti z vozišča, kadar je to mogoče.  Preden  to  storijo naj po možnosti situacijo še fotografirajo ali posnamejo,  pri  čemer naj zelo pazijo na lastno varnost. V času nesreče se je  pojavila  tudi  sončna  bleščavost,  ki  zvišuje tveganje za udeležbo v nesreči  in  je  zato  v  takih  okoliščinah  potrebno voziti s prilagojeno hitrostjo, na ustrezni varnostni razdalji in še posebej previdno.

Sončna  bleščavost  je  običajno  najbolj  problematična zjutraj ob sončnem vzhodu in zvečer ob sončnem zahodu, lahko pa se pojavi tudi ob drugih delih dneva.  Na  vetrobranskem  steklu  takrat prihaja do odboja svetlobe, ki na moteč  način  razpršena  prihaja  do  očesa.  Pomemben dejavnik, ki dodatno vpliva na občutljivost, je lahko utrujenost oči.

***
Kriminaliteta 

Na Langusovi ulici v Radovljici je storilec včeraj dopoldan poskušal  vlomiti  v  stanovanjsko  hišo. Na Gregorčičevi ulici v Kranju je bilo  danes ponoči vlomljeno v poslovni obrat in odtujen menjalni denar, na Ljubljanski  cesti  na  Bledu  pa je bilo vlomljeno v trgovino. Odtujena so bila oblačila.


Naslovna fotografija: KLIK


Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja