web analytics
27 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

PRIHAJAJO INKASANTI! Nov prometni režim na Gosposvetski ulici …

Od 1. septembra 2020 dalje bo na Gosposvetski ulici veljal režim kratkotrajnega parkiranja. To pomeni, da bo ob delavnikih možno parkiranje največ do ene ure, vendar pa bo treba čas prihoda na parkirišče ustrezno označiti. To za imetnike parkirnih dovolilnic ne velja, saj so upravičeni do neomejenega parkiranja na tem območju.

Območje kratkotrajnega parkiranja (tako imenovana modra cona v pogovornem jeziku) bo veljalo na Gosposvetski ulici 11, 13, 15, 17 in 19 (na fotografiji spodaj označeno z oranžno), in sicer ob delavnikih med 7. in 18. uro, medtem ko bo ob koncih tedna in praznikih parkiranje še naprej neomejeno.

Ker gre za območje z dopustnim kratkotrajnim parkiranjem, mora voznik obvezno označiti čas prihoda na vidnem mestu v vozilu – s parkirno uro ali z zapisom časa prihoda na listu, ki mora biti dobro viden od zunaj (na armaturni plošči). V tem primeru je parkiranje dovoljeno za največ eno uro, nato je treba vozilo odpeljati. Le pri pravilni označitvi bodo medobčinski redarji lahko ugotovili, da je parkiranje v skladu s pravili. V nasprotnem lahko skladno z določili Zakona o pravilih cestnega prometa (ZPrCP) vozniku izrečejo globo v višini 40 evrov.

Vir: MOK Kranj
Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

5 min read
1 min read
3 min read
6 min read