web analytics
24 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

PRETRESLJIVO! Po mirnem petku nora sobota!

Uvod v vikend na Gorenjskem je bil s stališča reševalcev / gasilcev skorajda omrtvičen. Tako so v petek v pokrajini zabeležili praktično le en dogodek. Žal se v soboto “vaja” ni ponovila, pač pa je reševalcem teklo od … no, saj razumete …

Petek

Ob 9.18 je pohodniku na Ratitovcu, občina Škofja Loka, postalo slabo in je omedlel. Reševalci GRS Škofja Loka so zaprosili za pomoč helikopter Slovenske vojske z dežurno ekipo GRS na Brniku, ki je poletel proti obolelemu, vendar zaradi vremenskih razmer ni mogel pristati. Zdravnika so s helikopterja spustili do obolelega, ki je ugotovil smrt pohodnika, nato so ga s helikopterjem prepeljali v dolino.

Sobota

Ob 2.00 je na avtocesti od uvoza Vodice proti Ljubljani osebno vozilo zaneslo s cestišča, trčilo v varovalno ograjo in obstalo na kolesih. Iz vozila sta pred prihodom gasilcev izstopili dve nepoškodovani osebi. Gasilci GB Ljubljana so razsvetljevali, pregledali in zavarovali kraj dogodka.

Ob 5.05 so v Gogalovi ulici v Kranju, gasilci GARS Kranj iz dvigala rešili ujeto osebo.

Ob 9.49 so gasilci GARS Jesenice v kleti stanovanjskega objekta na Cesti revolucije na Jesenicah nateklo meteorno vodo pometli v jašek.

Ob 9.50 so gasilci PGD Jesenice izčrpali meteorno vodo iz kleti stanovanjskega objekta na cesti Cirila Tavčarja na Jesenicah.

Ob 9.58 so posredovali gasilci GARS Jesenice na Cesti Cirila Tavčarja na Jesenicah, kjer je v stanovanjskem bloku obstalo dvigalo. Iz okvarjenega dvigala rešili osebo in dvigalo izključili.

 

Ob 10.14 so posredovali gasilci PGD Bistrica pri Tržiču, GARS Kranj in PGD Podljubelj na platoju pred predorom Ljubelj v Podljubelju, občina Tržič, kjer je zagorelo osebno vozilo. Z gašenjem so začeli prisotni na kraju dogodka, gasilci pa so na vozilu odklopili akumulator in opravili pregled.

Ob 12.32 je iz centralne čistilne na Javorniškemu nabrežju na Koroški Beli v občini Jesenice mulj iztekal v reko Savo. Gasilci GARS Jesenice so preventivno namestili pivnike, obveščen je bil tudi vodja čistilne naprave in inšpektorat za okolje in prostor. 

Ob 13.54 so gasilci PGD Podblica odstranili tri podrta drevesa v naselju Njivica v občini Kranj.

Ob 14.23 so gasilci PGD Podblica odkrito streho stanovanjskega objekta v Podblici v občini Kranj.

Ob 14.41 je prišlo do trka motorista in tovornega vozila na Študljanski cesti v Domžalah. Posredovali so gasilci CZR Domžale, ki so zavarovali kraj nesreče in do prihoda reševalcev nudili pomoč poškodovanemu motoristu.

Ob 15.00 so posredovali gasilci PGD Podblica v naselju Njivica, občina Kranj, kjer so prekrili dele strehe na dveh stanovanjskih objektih, ki jih je odkril močan veter.

Ob 20.20 je na Cesti Maršala Tita na Jesenicah oseba padla v stanovanju in klicala na pomoč. Pred prihodom gasilcev GARS Jesenice so stanovalci že sami odprli vrata stanovanja. Gasilci so nudili pomoč pri prenosu osebe.

Vir informacij: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

5 min read
2 min read
2 min read
1 min read