web analytics
26 septembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Predsednik republike obiskal Dom Taber v Šmartnem

Delite:

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je v petek, 10. aprila  ob 11. uri obiskal Dom Taber v Šmartnem pri Cerkljah na Gorenjskem.

V Šmartnem so ga kar na balkonih pozdravili oboji: stanovalci  Doma Taber in zaposleni. Predsednik je stanovalcem in osebju  enega najlepših domov starostnikov v Sloveniji voščil ob velikonočnem prazniku ter jim zaželel zdravja! Povabil jih je – na čelu z gospo Marjano Lavrič, ki je zadnjega januarja dopolnila 102 leti – da ga, ko bodo razmere to  dopuščale, obiščejo v predsedniški palači v Ljubljani.

Ko me boste obiskali v predsedniški palači bomo praznovali življenje,

jim je ob tem obljubil predsednik Pahor.

Predsednik je ob tem prenesel tudi pozdrave in Velikonočno voščilo od ljubljanskega nadškofa in Metropolita Stanislava Zoreta.

Zelo pomembno je, da veste, da niste sami, jih je bodril. Vsi smo v mislih in drugače z vami. Slovenija je povezana. Sočutje, solidarnost, razumevanje, potrpežljivost so na veliki preizkušnji,

je še ocenil predsednik republike in ob tem poudaril, da čuti, da Slovenija dobro premaguje razmere, v katerih smo se znašli. Izrazil je občudovanje osebju domov za ostarele, negovalcem in zdravstvenemu osebju! Pred Domom Taber sta ga pozdravila, izrekla prisrčno dobrodošlico in se zahvalila  za spodbudne besede in obisk,  v.d. direktorice Doma Taber Martina Martinčič in župan občine Cerklje na Gorenjskem Franc Čebulj, ki je v nagovoru poudaril, da je zelo vesel, da so vsi stanovalci do tega trenutka  zdravi.

Tokratni obisk je bil že tretji obisk predsednika republike Boruta Pahorja v Domu Taber v Šmartnem. 

Četrtega decembra 2015 je prisostvoval svečanosti uradnega odprtja doma, v katerem danes prebiva 152 stanovalcev.

31. januarja 2018 se je skupaj z ljubljanskim nadškofom in metropolitom Stanislavom Zoretom udeležil praznovanja 100. rojstnega dne gospe Marijane Lavrič, najstarejše stanovalke Doma Taber. Z gospo sta se ob otvoritvi tudi spoznala. Minuli petek je Marijana z balkona tudi pozdravila predsednika, Srečko Vrtnik pa je raztegnil meh diatonične harmonike in zaigral predsedniku pesem Mi se mamo radi. Direktorica doma je ob tej priložnosti predsedniku izročila darilo domačo orehovo potico, ki so jo spekle kuharice Doma Taber.  

Odkar je bila v Sloveniji pred skoraj mesecem dni razglašena epidemija, je to že šesti obisk predsednika republike Boruta Pahorja v domovih za ostarele. Predsednik republike se je zanje odločil, ker meni, da v teh dneh starejši v domovih za ostarele, ločeni od svojih bližnjih in svojcev, potrebujejo upanje in zavedanje, da niso sami in pozabljeni. V teh časih potrebujemo sočutje in solidarnost, saj bomo le tako lahko skupaj, čeprav narazen, epidemijo preživeli kot skupnost, je prepričan. Obiski obenem pomenijo pomemben vir informacij o tem, kako epidemijo doživljajo stanovalci, zaposleni in vodstva domov za ostarele.

Vir informacij ter fotografij: KLIK

 

Similar Posts:

Delite:
Advertisements

Morda ste zgrešili

8 min read
1 min read
5 min read