web analytics
23. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

PREDELAVA PREDELAVE PREDELAVE – zgodilo se je na današnji dan

Na današnji dan leta 1976 so v Ameriki začeli s predvajanjem filma A Star Is Born, v katerem sta v glavnih vlogah nastopila Barbra Streisand in Kris Kristofferson.

Gre za glasbeno-romantično dramo režiserja Franka Piersona. Scenarij so napisali Pierson, John Gregory Dunne ter Joan Didion, v glavnih vlogah pa so poleg Barbre Streisand in Kris Kristoffersona nastopili še Gary Busey, Paul Mazursky in Joanne Linville.

Vir: KLIK

Zgodba filma sledi mladi pevki, ki spozna in se zaljubi v uveljavljenega rock zvezdnika. Pevkina kariera je v strmem vzponu, medtem ko njegova propada. Gre za predelavo izvirnika iz leta 1937, v katerem sta igrala Janet Gaynor in Fredric March, zadeva pa je bila leta 1954 prav pretvorjena v muzikal, v katerem sta nastopila Judy Garland in James Mason.

Trenutno najpopularnejša je seveda verzija iz leta 2018, v kateri blestita Lady Gaga in Bradley Cooper.

Vir: KLIK

A Star Is Born, o katerem pišemo danes v rubriki Na današnji dan – še pomnite, tovariši? je bil premierno uprizorjen v kinu Mann Village 18. decembra 1976, za izdajo pa je poskrbela kompanija Warner Bros Pictures. V ostalih kinematografih so film začeli predvajati naslednji dan, 19. decembra 1976. Film je dosegel velik komercialni uspeh in je že v tistih časih prinesel 80 milijonov ameriških dolarjev zaslužka samo na severno-ameriškem trgu. Film so posneli s 6 milijoni proračuna in je postala drugi najbolj donosen film leta 1976.

Film je prejel mešane kritike, pri čemer so bile pohval večinoma deležni sama igra ter glasba, kritizirani pa so scenarij, pomanjkanje izvirnosti in dolžina filma (v tem primeru 142 minut). Na 49. podelitvi oskarjev je film prejel štiri nominacije; za Najboljši kinematografski izdelek, najboljšo izvirno partituro, najboljši zvok in najboljšo izvirno pesem (ljubezensko temo “Evergreen”, ki je Oskarja tudi prejela).

Film je prejel tudi naslednja Golden Globe Awards priznanja:

Best Motion Picture – Musical or Comedy A Star Is Born
Best Actor in a Motion Picture – Musical or Comedy Kris Kristofferson
Best Actress in a Motion Picture – Musical or Comedy Barbra Streisand
Best Original Score – Motion Picture Kenny Ascher and Paul Williams
Best Original Song – Motion Picture “Evergreen (Love Theme from A Star Is Born)” – Barbra Streisand and Paul Williams

NE POZABITE! Že par dni imamo novo “rubriko”, ki večinoma z zgoraj objavljenim člankom sicer nima nobene neposredne zveze. Danes pa vseeno nekoliko. Zato pa nas ob spominih včasih skuša vrniti v kako minulo, srečnejše obdobje, ali pa nam domišljijo zapeljati nekam, kjer je manj skrbi. To pa v danem trenutku nikakor ne more biti slabo, mar ne? Naloga vas, dragi bralci Gorenjske Online, pa je, da v komentar zapišete vaše misli ob fotografiji. Lahko tudi oceno le-te od 1-10, pri čemer je 1 – popolnoma brezvezna fotografija, 10 pa – popolna. Bo šlo?

Advertisements