web analytics
25. februarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

PREDDVOR : vzpostavitev brezžične WiFi povezave ter PROSTOFER vozilo

Občina Preddvor je uspešno kandidirala na javnem razpisu Evropske komisije in že v letu 2019 podpisala pogodbo za vzpostavitev brezžične WiFi povezave na javnih mestih v okviru pobude WiFi4EU.

Pobuda WiFi4EU lokalnim skupnostim, ki so uspešno kandidirale na pozivu, ponuja bon v vrednosti 15.000 EUR, s katerimi vzpostavijo čim več Wi-Fi točk za brezžični internet na javnih mestih, npr. v knjižnicah, muzejih, javnih parkih in na trgih. Oprema za brezžično dostopno točko – internet se sofinancira v okviru projekta / bona medtem, ko pa bo stroške vzdrževanja Wi-Fi omrežja krila sama občina.

Občina Preddvor je z izbranim najugodnejšim ponudnikom A1 jeseni preteklega leta izgradila brezžično omrežje skladno z določbami razpisa WiFi4EU v samem ožjem središču Preddvora, in sicer Dvorski trg 10 (občina – središče Preddvora), Šolska ulica 7 (vrtec – javno igrišče), Šolska ulica 9 (šola – športno igrišče), Dvorski trg 6 (grad Dvor – grajski park), Dvorski trg 18 (dom krajanov – območje pred kulturno dvorano), Goričica 8 (bivša poslovalnica TD – povezava med središčem in grajskim parkom), Šiška 1 (gasilski dom – območje pred Pošto) in Belska cesta 42 (zdravstveni dom).V ponedeljek (15. februarja) dopoldne je Občina Preddvor prevzela avto, ki so ga kupili za namen Prostoferja, torej brezplačnih prevozov najranljivejših (starejših) oseb do zdravnika ter drugih najnujnejših ustanov. Da bo vozilo v celoti izkoriščeno, ga bo uporabljala tudi občinska uprava. 

Kdaj in na kakšen način bo v občini Prostofer moč uporabiti, bo znano v prihodnjih dneh.

Vir: KLIK

(Visited 19 times, 1 visits today)