web analytics
27. januarja, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Obstaja določena verjetnost, da človek v svojem življenju doživi kakih 4000 ponedeljkov. Pa vendarle je – simbolično povedano – ponedeljek eden od najbolj osovraženih dni. Pravijo, da ob ponedeljkih še cerkev joka.

Kakorkoli že, danes je ta dan. Zunaj joka vreme, ampak … treba bo začeti z delovnim tednom. Zato vam podarjamo eno kratko šalo “za na pot” …

Dietetik je predaval množici medicinskih sester v Splošni bolnici Jesenice. 

Svinjarija, ki jo vsakodnevno vnašamo v želodce in prebavljamo, bi nas po nekih znanstvenih dognanjih morala umoriti v roku sedmih let.

Rdeče meso ima na organizem grozne učinke. Sladke pijače neumorno napadajo želodčno sluznico. Na Kitajskem pridelana hrana vsebuje več sporočil, kakor telefon povprečne pubertetnice. Zelenjava na naš organizem lahko vpliva katastrofalno zaradi vseh gnojil in pesticidov in nihče od nas ne pozna dolgoročne škode, ki jo povzročajo gnile bakterije v naši pitni vodi. 

Vse to smo že milijonkrat slišali, pa vendar nam še ni prodrlo v podzavest. Vendar pa obstaja še ena hrana, ki je neverjetno nevarna, večina izmed nas pa jo je z veseljem že, ali pa jo še bo pojedla v nekem obdobju v našem življenju. Naj opomnim še enkrat – ta hrana povzroča največ žalosti in trpljenja še leta po tem, ko jo zaužijemo … Ali mi katera od vas tukaj vé povedati, katero hrano imam v mislih? 

Predavatelj je vprašujoče pogledal naše drage medicinke. 60-letna sestra, ki je sedela v prvi vrsti, je zdolgočaseno vstala in rekla:

Poročno torto.


Naslovna fotografija: KLIK


Advertisements