Delite:

Sej praktičn nimamo o čem poročat. Z Regijzga centra za obveščane s Krana smo namreč u zvezi z učerejšnmu dnem dobil sam tri kratke novičke. To v bistvu pomen, da so bli gorensk reševalci v grobem brez kšnga resnga dela, čeprov je sirena sem pa ke seveda vsen tulva. Čist glih za vsak skrivlen prst nas pa očitn tut na obveščajo, tko da … evo, tolkle jm je nanesl:

Mejhn pred pol osmo zutrej sta se zaletewa dva na Gorensk cest (jasn, ane?) u Mengšu. In to po-ornk. Tri osebe so ble v nesreč poškodwane, enga jblo clo treba zrezat z avta. Prostovoln gasilc s Kamnka in Mengša so to nardil, še pred tmo zavarval kraj, da se ni še kdo nabu, odklopl akumulatorje in posul tiste svoje vpojne peske, ker je blo seveda vse usc*n od raznh avto-tekočin. Pomagal so tut domžalskm reševalcam in polciji.

Prostovoln gasilci s Stare Loke so dobil obvestiu, da bliz Crngroba gori trava. Zgleda, da joj tko zebwo, da sej mogwa užgat. No, še predn da so pršli gasilc do ke, se je ogrewa in kr sama ugasnwa. So jo pa revo poj vsen zalil z vodo, da ji neb še kšna podobna naumnost padwa na pamet …

Ob pol sedmh zvečer so šli na intervencijo prostovoln gasilc z Železnkov, ker so dobil obvestiu, da ma v Rudnem ena oseba težave. Žow so ob prihodu na prizoriše loh ugotovil le še to, da so prepozn … oseba je preminila.

No in toj pa že kr to za včerejšn dan. Dons je Valentinovo. Če se že ptički misljo žent, nej bodo pr tmo pazliv, da nau kej preveč vnemana, pa karambolov in podobnh peripetij, da nam gasilci na Gorenskem mau sapo zajamejo …

Srečno!
———-

PREVOD

Ob 7.25 sta na Gorenjski cesti v Mengšu trčili osebni vozili. Tri oseb so se poškodovale. Gasilci
PGD Kamnik in Mengeš so zavarovali kraj dogodka, s tehničnim posegom rešili eno osebo,
odklopili akumulatorja, nevtralizirali razlite motorne tekočine, postavili vozila nazaj na cestišče in
nudili pomoč policiji in reševalcem NMP. Reševalci NMP Domžale so oskrbeli tri poškodovane
osebe in jih prepeljali v bolnišnico.

Ob 9.26 je v bližini naselja Crngrob, občina Škofja Loka, gorela suha trava. Do prihoda gasilcev
PGD Stara Loka je ogenj že ugasnil, gasilci so požarišče zalili z vodo.

Ob 18.23 so v Rudnem, občina Železniki, posredovali prvi posredovalci gasilci PGD Železniki.
Ob prihodu so ugotovili, da je oseba že mrtva.

Za informacije se zahvaljujemo osebju Regijskega centra za obveščanje Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Delite:
Advertisements