web analytics
28 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Požarček tu, pokvarjeno dvigalce tam, pa kaka nesrečka …

Človek bi si nemara lahko še mislil, kako pridni in previdni smo Gorenjci, ko bi bežno preletel skromno bero včerajšnjih dejavnosti pokrajinskih gasilcev in reševalcev. V luči omejitev pa je nekaterih nesreč vseeno preveč. No … nesreč je vedno preveč, omejitve gor ali dol …

Ob 9.23 je ob Radio cesti v Domžalah zagorela lesena lopa v velikosti 4 x 5 etre. Požar so pogasili gasilci CZR Domžale in PGD Domžale-mesto. Ogenj je v celoti uničil lopo.

Ob 12.05 je naselju Škerjančevo, občina Domžale, iz osebnega vozila iztekala hladilna tekočina. Posredovali so gasilci CZR Domžale, ki so izteklo tekočino posuli z vpojnimi sredstvi. Na kraju je bila prisotna tudi policija.

Ob 14.05 je na Zgornjem Brniku, občina Cerklje na Gorenjskem, tovornjak zadel betonsko ograjo in pri tem prebil rezervoar za gorivo. Gasilci Fraport Slovenija so zavarovali kraj dogodka, pretočili ostanek goriva in posuli onesnaženje z vpojnim sredstvom.

Ob 15.21 je Pod gozdom v občini Kranj, zagorelo za stanovanjsko hišo v gozdu. Gasilci GARS Kranj in PGD Besnica so požar pogasili z vodo in prekopali žarišča. Gasilci PGD Besnica bodo do večera izvajali nadzor nad požariščem.

Ob 19.56 sta v Volčjem potoku, občina Kamnik, ob Kamniški Bistrici, kljub prepovedi kurjenja v naravnem okolju, nenadzorovano gorela dva taborna ognja. Pogasili so ju gasilci PGD Kamnik.

Ob 0.39 so posredovali gasilci GARS Jesenice na Cesti Maršala Tita na Jesenicah, kjer je v stanovanjskem bloku ostala oseba ujeta v pokvarjenem dvigalu. Gasilci so osebo rešili iz dvigala, dvigalo izklopili in obvestili serviserja.

Vir informacij: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
3 min read
10 min read
1 min read