web analytics

Požar, polet in zdrs s ceste

Delite:

Poročilo Centra za obveščanje Republike Slovenije – Uprave za zaščito in reševanje – o pomembnejših dogodkih s področja varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami; za bralce “Jeseničana” predstavljamo dogodke z gorenjskega konca …

Požari v objektih

Ob 21.56 so na Tominčevi cesti v Kranju, posredovali gasilci JZ GRS Kranj, kjer je v stanovanjskem objektu prišlo do dimniškega požara. Gasilci so s kurišča odstranili goreča drva in očistili dimnik. Opravili so pregled z termo kamero in preverili prisotnost nevarnih plinov. Objekt so tudi prezračili. Stanovalcem so prepovedali kurjenje do prihoda dimnikarja.

Reševanja obolelih oseb

Včeraj ob 11.55 je posadka s helikopterjem Slovenske vojske, z dežurno ekipo reševalcev HENMP na krovu, poletela na Bled, od koder je prepeljala obolelo osebo v UKC Ljubljana.

Nesreče v cestnem prometu

Ob 17.02 sta v križišču v Gorajtah v Škofji Loki trčili kombinirano in osebno vozilo, pri čemer sta se dve osebi poškodovali. Gasilci PGD Škofja Loka so nudili pomoč reševalcem NMP, odklopili akumulator na vozilu in z vitlom izvlekli kombinirano vozilo iz gozda.

Tehnična in druga pomoč

Prav tako včeraj, ob 12.42 je blizu Ceste na Klanec v Kranj voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste. Gasilci JZ GRS Kranj so s tehničnim posegom dvignili avtomobil na cestišče.

Naslovna fotografija: KLIK


Delite:

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja