web analytics
7. marca, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

POVUCI – POTEGNI; Jeseničani pravijo, da bolnišnice ne dajo

Mala lokalna vojna o tem, kje bo stala nova regijska bolnišnica med Jesenicami in Radovljico se nadaljuje. Po tistem, ko je svojo posvetovalno skupino za prestavitev bolnišnice v Radovljico predstavil radovljiški župan in postregel z nekaterimi čisto konkretnimi zamislimi (poglejte si TUKAJ), so se zganili tudi na Jesenicah. Zanimivo pri tem je, da v obeh skupinagh v določeni meri sodelujejo isti ljudje. Po drugi strani pa – zakaj je to nujno slabo? Bolj v oči bode podatek, da se včerajšnje jeseniške skupine ni udeležil poslanec, ki je … prikladno … Radovljičan. 

Včeraj popoldne so se torej prvič sestali člani posvetovalne skupine za ohranitev splošne bolnišnične dejavnosti na Jesenicah. Blaž Račič je člane slednje imenoval kot odziv na radovljiško skupino, sestavljajo pa jo direktorica Razvojne agencije Zgornje Gorenjske (Ragor) Eva Štravs Podlogar, državni svetnik Bogomir Vnučec, direktor Splošne bolnišnice Jesenice Mark Toplak, vodja oddelka za okolje in prostor na Občini Jesenice mag. Valentina Gorišek, direktor podjetja Atelje Prizma d.o.o. Domen Zalokar in podžupan občine Jesenice Miha Rebolj, ki skupino vodi. Dodatno je župan zaradi tesnega sodelovanja in medsebojne odvisnosti med fakulteto in Splošno bolnišnico Jesenice v skupino imenoval tudi predstavnico Fakultete za zdravstvo Angele Boškin mag. Sanelo Pivač.

Članom skupine – odsoten je bil le Bogomir Vnučec (?!?) – je župan Blaž Račič uvodoma pojasnil namen imenovanja skupine ter pričakovanja, ki jih ima od njenih članov ne le sam kot župan, temveč celotna lokalna skupnost. Cilj članov skupine mora biti po njegovem mnenju ohranitev dejavnosti regionalne bolnišnice na območju občine Jesenice, znotraj tega pa proučitev vseh potrebnih prostorskih danosti v občini Jesenice, izdelava načrta aktivnosti za pripravo pravnih podlag s področja prostora, ohranitev možnosti uresničevanja strateških načrtov občine na področju zdravja (Jesenice kot zdravstveno središče Gorenjske) ter z ohranitvijo dejavnosti regionalne bolnišnice na območju občine Jesenice zagotavljanje enakomernega razvoja v regiji.

Občina Jesenice je konec leta 2018 naročila izdelavo dokumenta Prostorsko programske preveritve umestitve regijske bolnišnice na območju občine Jesenice. Pripravljen je kot strokovna podlaga in obsega analizo stanja prostora in variantne rešitve umestitve bolnišnice na območju občine Jesenice. Člani skupine bodo do naslednjega sestanka, ki je predviden v prvi polovici marca, dokument pregledali in nanj vsak s svojega področja podali pripombe in predloge, nato pa bodo nadaljevali z zastavljenim delom, katerega bistvo, ki ga poudarjata tako župan Blaž Račič kot vodja posvetovalne skupine in podžupan Miha Rebolj, je: bolnišnice na Jesenicah ne damo.Vir informacij: Ines DVORŠAK, Občina Jesenice
Vir naslovne fotografije: KLIK

(Visited 253 times, 1 visits today)