POUSOD JE GLIH - enkp pleha, ubenga parkplaca, pa tečn redarji ... - Gorenjska-online.com
29 oktobra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

POUSOD JE GLIH – enkp pleha, ubenga parkplaca, pa tečn redarji …

Ma mislmo … uzadn’h dneh smo res pametn, mi Gorenci. Ubenh frk na delamo, nč se na pretepamo, še kšnga ornk ogna na zakurmo. Dobr, počas se vračajo raufnki, spet bo pewa evrovizijska kamera, pa lifti so tut zmerej aktualn. Če tmo dodamo še kšno poplavo, pa kerga s ceste in evergrin zataknene l’di u liftah, mamo pa praktičn že muštr za takle člank. Je pa jeba čist posebne sorte, k’dr se nč od tga na nardi. Tko je bvo recmo učerej, kje zbota rekva, daj ena tazadn’h tko lep’h in da nej ldje nkar na težijo s kšn’m nesrečam, ker se ne na da.

U Spodno Lipnco informacije mau počasnej pridejo, tko da ni jasn, a so sploh vedl, daj že zbota, sploh pa gotov niso mel pojma o nen’h navodilah. Zato je že koj zutrej, še deset ni bwa ura, edn nekj riw po tl’h z enmu gradbenmu strojam in … eto ti ga na – trofu na vodovod. Špricov je kukr kje Ciril devetnšedstga z vojske pršu, tko da so mogl pr prič ke prostovoln gasilc z Lancovga. Nekj so kunštval tm naokol, ampak voda sama nkokr ni votwa preč. Zato so jo sčrpal v’n s tiste jame, kolkr sej daw .. xse ni daw več, so pa komunalce z Radolce klical..Uni so pa poj menda ene vodovodarske flajštre tm čez dal, pa use skp zakamufliral in bo zdej držav do nasledne runde, xseu gdo učiv kwaj to bagr, zakwa je namenen in kuko deluje.

U pol osmh zvečer je na Bohinsk Bel edn bliz železniške postaje parkirov avto ke u grabn. Je reku, da nker na najde placa, on pa parkirat more. In kwa zdej? Lih na železnco ga tut na more postavt, jark je biu pa tko pr’ročn, pa bliz, gaj pa koj ke not zategnu. Dobr, parkpl’c je najdu, sam kwa, xse poj z avta ni mogu zbasat. Tko daj bwo treba aktivirat blejske prostovolne gasilce. So pršli, so rekl: počak mau Frenk, tap’ru mormo zavarvat tle okol, pa dan nardit. No po xso pa zavarvan vidl kwa dewajo, so ga pa v’n potegnil. Frenka, Frenka … da neb gdo mislu, da so j’h t’m u vrst v’n ulekl … te, ta gasilske cevi … No po kje biu pa zunej (Frenk, Frenk!), so pa še akumulator odklopl, ker je Frenk – xso avto nazaj gor ulekl – nekej omenov, da misl še enk’t probat, sam u rikwerc. Tut polcaji so nekej t’m okol skakal, sej wste … pousod se prslinjo.

Ampak zej pa ti reč, kwa se ga to grejo! Ankp gasilcov je mogwo na kp letet, xso mau čez osmo zvečer ugotovil, da u Mošnah gori suha slama. Tap’ru so ta domač mošnansk nekej opletal po tistmu perju, xso pa vidl, da use skp nau nč, pa da je pr’u maj šele čez po leta, so pa še Radolčane poklical in so poj skp potoukl hudiča. In tko majo zdej u Mošnah več kupov pogašene slame. Čej pa suha, pa namormo z gotovostjo trd’t.

Ob 9.53 so v naselju Spodnja Lipnica, občina Radovljica, pri gradbenih delih delavci z delovnim
strojem poškodovali vodovod. Iz gradbene jame so vodo prečrpali gasilci PGD Lancovo.
Poškodovan vodovod pa so sanirali dežurni delavci KP Radovljica.

Ob 19.30 je na cesti skozi Bohinjsko Belo, občina Bled, v bližini železniške postaje osebno
vozilo zapeljalo s ceste v jarek. Gasilci PGD Bled so zavarovali in razsvetljevali kraj dogodka,
poškodovanega voznika s tehničnim posegom rešili iz vozila, na vozilu odklopili akumulator,
vozilo s pomočjo avtodvigala postavili nazaj na cesto in nudili pomoč policiji pri urejanju
prometa.

Ob 20.17 so v Mošnjah, občina Radovljica, gasilci PGD Mošnje in PGD Radovljica pogasili več
gorečih kupov suhe slame.

Vir: Regijsk centr za obveščane Kran
Vir naslovne fotke: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

1 min read
5 min read