Postal oče, izgubil službo in zadel milijone! - Gorenjska-online.com
25 oktobra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Postal oče, izgubil službo in zadel milijone!

Saj veste, kako pravi eden os slovenskih rekov – vsaka stvar je za nekaj dobra. Prav gotovo si kaj takega ni mislil moški v svojih dvajsetih, ki je pred kratkim postal oče, potem pa mu je t.i. pandemija koronavirusa odnesla delovno mesto …

Zgodilo se je v Avstraliji. Neimenovani moški sredi dvajsetih je bil še pred dnevi le eden od milijonov ljudi, ki jih je močno skrbelo za prihodnost, saj je zaradi posledic restrikcij vezanih na preprečevanje širjenja t.i. epidemije koronavirusa ostal brez službe. Z ženo in majhnim dojenčkom, ki ga je dobil prav pred kratkim, je bila njegova prihodnost videti zelo meglena. Kako bo skrbel za svojo družinico?

Vse se je spremenilo tistega trenutka, ko je zadel glavno nagrado v igri avstralske loterije z imenom Lott’s Set For Life (lotov paket za vse življenje). Brez dvoma lahko rečemo, da njegovo življenje in življenje njegove družine ne bo nikoli več enako, po tistem ko je zadel vsoto 4,8 milijona avstralskih dolarjev, kar – takole čez prst – nanese približno 2,4 milijona evrov. Morda se komu to ne zdi ravno tako zelo mnogo, a treba je vedeti, da bo ta denar izplačevan v rednih mesečnih obrokih v višini dobrih 20,000 avstralskih dolarjev (cca 10,000 eur).

 

Možakar je svojo srečko pred tem vplačal preko spletnega mesta thelott.com, kar so oblasti uradno že potrdile. Za loterijski časopis The Lott je kasneje povedal:

Preveril sem svoj spletni račun in videl, da sem zadel. Zbudil sem ženo in ji povedal. Kaj naj rečem – kričala je. Vse skupaj je prav neverjetno. Tolikokrat sem pogledal na račun in vse skupaj preveril, da vam sploh ne znam povedati. Vse je bilo res! Ne jaz, ne žena nisva več zaprla očesa celo noč. Buljila sva v televizijo, a ničesar videla … ko sva si imela pa toliko za povedati. Kaj vse bomo s tem denarjem lahko počeli!

Čudovit občutek je, vam rečem. Mlada družina smo, otrok se je rodil šele pred kratkim. S tem denarjem si bomo zares lahko uredili življenje. Pred kratkim sem izgubil službo zaradi COVID-19, zato mi tale zadetek življenje zares olajša. V zadnjem času sem bil močno pod stresom, zdaj pa sem tako vesel. Nagrada nam omogoča finančno svobodo. Možnosti, ki se nama zdaj odpirajo, so praktično neskončne. To je odličen občutek. Srečen sem, da srečnejši ne bi mogel biti.

Ko so ga vprašali, česa si ob vsem tem želi žena, pa je povedal:

Oh, ona bi rada čisto vse, haha. Rada bi imela nov avto, šla na počitnice in imela novo hišo. Ampak to ne katerokoli hišo – želi si sanjske hiše! No, pa po nakupih bi šla seveda rada, haha.

Sicer pa, zdaj se pojavlja le vprašanje – česa ne bova storila s tem denarjem …

Tako se dogaja v Avstraliji, daleč na drugem koncu sveta.

Sicer pa so o nečem podobnem – o smaku svita in zadetku na lotu – prepevali že pred davnimi leti splitski raperji The Beat Fleet (TBF). Saj nas tudi v situaciji s koronavirusom strašijo, da gre praktično za konec sveta … vsaj takega, kakršnega smo poznali doslej, mar ne?

Poglejmo si delček besedila in poslušajmo za konec tega zapisa pesem:

Uberi ovo, na vijest iz Londona
neki tip je na kladionici
dobia masu milijona
a 5 funti stavio na smak svita
baš na današnji dan, čist dobitak

Al’ sigurno je pomislia, ou shit
imam samo jedan dan za sve potrošit
al’ čekaj … kako će mu uopče moč isplatit išta
poslije smaka svita neće radit ništa, ne znam …

 

Kaj pa bi z desetimi jurčki na mesec počeli vi, dragi bralci?

Vir informacije: KLIK
Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

Advertisements