web analytics
11. junija, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Poslušamo, ne obsojamo, pomagamo

V Društvu SOS telefon za ženske in otroke – žrtve nasilja, so s 1. januarjem letos pričeli z izvajanjem projekta, imenovanega:

Poslušamo, ne obsojamo, pomagamo –
SOS za žrtve nasilja v družini 24 ur na dan (SOS 24/7),

ki ga financira Evropska unija iz sredstev Evropskega socialnega sklada. S projektom predvsem najbolj ranljivim skupinam želijo približati dostopnost in dosegljivost programov za ženske in otroke, ki so žrtve nasilja, hkrati pa tudi informirati in ozaveščati strokovno in širšo javnost.

V okviru projekta so vzpostavili:

  • 24-urno brezplačno telefonsko linijo 080 11 55 za pomoč žrtvam nasilja na nacionalni ravni za zaupno in anonimno informiranje in svetovanje. Na telefonski liniji svetujejo tudi v angleškem, albanskem, bosanskem, hrvaškem, srbskem in ruskem jeziku.
  • svetovanje po elektronski pošti na drustvo-sos@drustvo-sos.si. Odgovore prav tako lahko dobite tudi v angleškem, albanskem, bosanskem, hrvaškem, srbskem in ruskem jeziku.
  • pravno svetovanje v primerih nasilja v družini in intimno-partnerskih razmerjih ter s tem povezanih postopkih, urejanje brezplačne pravne pomoči, postopek prijave nasilja.
  • dostopno na telefonski številki 080 11 55 ter preko elektronske pošte na drustvosos@drustvo-sos.si
  • svetovanje kriminalistke o vprašanjih povezanih s policijskimi postopki v primerih nasilja v družini in intimno-partnerskih odnosih. Dostopno na telefonski številki 080 11 55.
Advertisements