web analytics
23. oktobra, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Poroka leta na Gorenjskem … no ja …

Ko se je letos spomladi v eni izmed skupin na najbolj razširjenem spletnem družabnem portalu srečala s svobodomiselnim 35-letnim Primožem P. iz Bohinja, je 40-letna Tržičanka Berta E. potrebovala le dve uri klepeta, da je ugotovila, da je Primož njen sanjski moški. 

Oba odločno zavračava moderno znanost, logiko in kakršnokol argumentacijo, k temelji na kao dokazih,” je dejala Berta. “Men se zdi čist logičn, da sva se zalubla.

Primož ji je takoj poslal povezavo do videoposnetka, ki ga je posnel v kleti svoje matere. V njem je predstavil prepričljive dokaze, da je zemlja ravna ter da so trditve o tem, da je v resnici okrogla, le vladna zarota.

Un video je bil ornk prepričliv,” je dejala anti-cepilka Berta, ki se trenutno zdravi zaradi mumpsa. “Komej čakam, da vidim, kuko bojo izpadl froci, k j’h bova naštepala.

Poroka anti-cepilke in flat-eartherja bo prva te vrste na Gorenjskem, hkrati pa bo to tudi priložnost, ko bo Primož prvič po več kot 15 letih v resnici zapustil mamino klet.

Možakar je sicer pred dnevi – s kakimi 30 kg telesne teže preveč – stopil v boksericah na dvorišče svoje mame Marte in si ogledal čudovito bohinjsko jesensko pokrajino:

No evo, sej sm reku, da je ravna,” je povedal, ko so se njegove oči privadile dnevni svetlobi. “Čist usak to loh vid!”

Žal pa je Primož, ki se – spodbujen z Martinimi dognanji – ni želel najesti peciva, sploh pa – za razliko od mamine kuhinje – ne bi šel po repete, ob postopanju v gatah na dvorišču, fasal mal’ hujšo gripo.  Zaradi nje je poroka z Berto do nadaljnjega prestavljena. 

Jest upam, da va hmau oba dost zdrava, da se va še to jesen loh poročiwa,” je rekel Primož. “Tacajt bom šu pa nazaj u klet in posneu še ene par dokazov.

———-
Veseli bomo, če boste naš trud ovrednotili.
Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.Prirejeno po: KLIK
Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements