web analytics
22. aprila, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

POMAGAJTE V STISKI – vpišite se v register

Pred nekaj dnevi je po enem izmed spletnih socialnih omrežij zaokrožil spodnji zapis. Ustvarjalec spletne strani Gorenjska Online osebno pozna tako avtorico, kot tudi dotičnega možaka, zato se je hitro pojavila ideja o pomoči. In ker smo prepričani, da smo Gorenjci še kako solidarni, pripravljeni na pomoč v najtežjih trenutkih ter prepoznamo nujo, ko se pojavi, smo se odločili ukrepati.

V dogovoru z avtorico zapisa imen tule ne bomo objavljali, saj je bolj primerno, če se spodaj navedeni akciji bralci priključijo tudi sicer, ne le v primerih, ko bi želeli pomagati dotičnemu človeku. Zapis, ki ga – brez osebnih podatkov – podajamo spodaj, si dobro preberite.

Potem pa vas, dragi bralci prosimo za pomoč. Največ boste storili, če se priključite spodaj opisanemu sistemu, ZELO PA BO POMAGALO tudi, če boste zapis delili, da ga bo videlo kar največ ljudi.

Gorenjska Online lahko podprete z gesto dobre volje. Vzelo vam bo le trenutek. Hvala.Zapis:

Pozdravljeni, dragi  prijatelji!

Po mesecu nenavadne utrujenosti in kašlja, nas je januarja pretresla diagnoza – moj mož je zbolel za akutno obliko levkemije. Za ozdravitev potrebuje darovalca krvotvornih matičnih celic. Ker njegova brat in sestra, ki sta se že testirala, ne ustrezata kot darovalca, le-tega iščemo dalje.

Včasih je bil postopek za darovalca zapleten in boleč, danes pa je enostavneje. Za prijavo pošlješ mail in po pošti dobiš domov kuverto z vprašalnikom ter palčko, s katero si sam vzameš bris iz ust in to potem zapakirano pošlješ nazaj.

V primeru, da potem ugotovijo, da ustrezaš za darovalca, daruješ kri kot na krvodajalski akciji (ne kot včasih, ko so to jemali iz hrbtenjače).

Prijavijo se lahko tisti, ki so pripravljeni pomagati in se vpisati v register darovalcev ter so stari med 18 in 45 let. Več, kot se jih prijavi (sama sem žal prestara), več je možnosti, da se najde ustrezen darovalec.

Če si torej pripravljen pomagati ali pa si v dvomih, si več preberi na slovenija.donor@ztm.si.

Hvala lepa (tudi za deljenje)!

Razni magneti po neverjetnih cenah
€ 0,30  € 1,23 (-76%)

 

Kopirano s spletne strani Slovenija Donor, Zavod RS za transfuzijsko medicino:

KAKO SE VPIŠEM V REGISTER SLOVENIJA DONOR?

Postopek vpisa v register je zelo preprost, saj ga lahko opravite kar od doma.
Prosimo vas, da se pred naročilom seznanite z informacijami o vpisu.
Paket za vpis naročite preko elektronske pošte slovenija.donor@ztm.si in po pošti boste prejeli medicinski vprašalnik, pisno privolitev in komplet za odvzem brisa ustne sluznice.

Po prejetju paketa za vpis je potrebno:

  • izpolniti medicinski vprašalnik,
  • podati pisno privolitev in
  • oddati bris ustne sluznice.

Izpolnjen medicinski vprašalnik, podpisano pisno privolitev in bris ustne sluznice nam vrnete v priloženi in opremljeni kuverti s predplačano poštnino.

Medicina je v zadnjih desetletjih izredno napredovala, zato je danes darovanje oz. odvzem KMC preprostejši. Odvzem poteka iz venske krvi in le v izjemnih primerih, ali če se darovalec tako odloči sam, iz kostnega mozga.

Daj se na seznam – Vpiši se v Slovenija Donor

Vsakdo, ki bi želel postati darovalec krvotvornih matičnih celic (KMC) za kateregakoli bolnika na svetu, se lahko vpiše v register Slovenija Donor in se tako pridruži več kot 37 milijonom darovalcev z vsega sveta.

Vpišete se lahko:
***
Glede na trenutno situacijo v povezavi s CORONA VIRUS (SARS-CoV-2) je vpis možen samo preko elektronske pošte slovenija.donor@ztm.si.
***
Paket za vpis naročite preko elektronske pošte slovenija.donor@ztm.si in po pošti boste prejeli vse potrebno za vpis. Na naslov nam tako sporočite, da želite prejeti paket in pripišite vaše ime in priimek ter naslov.

Prosimo vas, da si pred tem preberete kdo se lahko vpiše, zakaj in kako darujemo.

Informacije po telefonu (01) 54 38 220 vsak delovni dan med 11. in 14. uro

Za vašo odločitev se vam v imenu bolnikov, ki so jim krvotvorne matične celice darovalca edina možnost preživetja, iskreno zahvaljujemo.

Mi pa zveste bralce ob koncu še enkrat prosimo za pomoč.

ZMOREMO!

Vir naslovne fotografije: KLIK

(Visited 109 times, 1 visits today)