Delite:

Prav nič koronarno – umirjene nedelje niso imeli gorenjski gasilci / reševalci. Pravzaprav so po različnih krajih Gorenjske morali biti aktivni od nočnih / zgodnje jutranjih ur, pa vse do poznega večera. Precej dogajanj je bilo sicer v delu države, ki mu nekateri pravijo tudi osrednja Slovenija; predlog nove pokrajinske uprave pa te kraje uvršča na Gorenjsko. Poglejmo si, s čim vse so se morali ukvarjati:

Ob 3.44 je v naselju Županje njive, občina Kamnik prišlo so sproščanja ogljikovega monoksida, vključil se je tudi hišni javljalnik. Po prihodu ekipe NMP Domžale je zdravnik javil, da bi bilo potrebno prostor pregledati, saj oseba kaže znake zastrupljenosti. Gasilci PGD Kamnik so na kraju izvedli meritve ogljikovega monoksida in prezračili prostore. Detektor je ob prihodu pokazal manjše vrednosti, domnevno izhajanje je bilo iz kamina.

Ob 4.23 je na Cesti Radomeljske čete v Radomljah, občina Domžale, v podjetju Plastenka d.o.o. delavec pri delu s strojem za obdelavo plastike dobil močan udarec v predel glave, zaradi česar je močno krvavel in obšla ga je slabost. Posredovali so reševalci NMP Ljubljana in policisti.

Ob 7.58 sta na Golniku gasilca GARS Kranj s tehničnim posegom iz dvigala objekta rešila osebo.

Ob 10.43 so na Zgornjem Jezerskem, občina Jezersko, zagorele saje v dimniku stanovanjskega objekta. Gasilci PGD Jezersko so saje pogasili ter dimnik očistili in pregledali.

Ob 15.42 so se na Ljubljanski cesti v Kamniku vžgale saje v dimniku. Posredovali so gasilci PGD Kamnik, ki so zavarovali kraj dogodka, počakali, da so saje dogorele in pregledali okolico s termo kamero.

Ob 16.13 je v Ulici Matije Tomca v Domžalah gorelo v stanovanju stanovanjskega bloka. Gasilci CZR Domžale in PGD Domžale-mesto so požar lokalizirali in pogasili. Stanovalka se je v požaru poškodovala in je bila z reševalnim vozilom odpeljana v nadaljnjo oskrbo.

Ob 18.52 je v Češnjicah pri Moravčah, občina Moravče, gorelo gospodarsko poslopje velikosti 9 x 5 metrov, naslonjeno na stanovanjski objekt. Gasilci PGD Moravče so požar pogasili, pregledali okolico ter iz objekta iznesli nepoškodovano krmo za živali, les in ožgani material. Požar je uničil ostrešje, nekaj krme za živali in nekaj metrov kurilnih drv.

Ob 20.00 je zagorelo ostrešje dvostanovanjske hiše na Bizantovi ulici v Medvodah. Posredovali so gasilci PGD Preska – Medvode, Zg. Pirniče, Sora, Smlednik in Zbilje, ki so požar pogasili. Na požarišču ostaja požarna straža. V požaru je bilo uničeno celotno ostrešje velikosti 10 x 8 m in mansardno stanovanje. Dvema družinama so pripadniki Civilne zaščite nudili pomoč pri nastanitvi, vendar so se odločili za nastanitev pri svojcih. Tekom dne bodo gasilci prekrili streho s ponjavo.

Ob 21.05 je zagorelo v stanovanjskem objektu na Koroški cesti v Tržiču. Gasilci PGD Tržič in Bistrica pri Tržiču so požar pogasili in prezračili prostore. Zaradi nadihanega dima so eni osebi nudili prvo pomoč in jo predali reševalcem NMP Tržič.

Vir: Regijski center za obveščanje Kranj
Vir simbolične naslovne fotografiej: KLIK

Delite:
Advertisements