web analytics
27 septembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Policisti so zaznali dva protestna shoda

Policisti so včeraj zaznali dva protestna shoda. Po našem mnenju so imeli nekaj težav s štetjem ter pravilnim naštevanjem zaporedja, bralcem pa prepuščamo v presojo, koliko naš zapis drži, saj prilagamo nekaj fotografij. 

Takole se glasi poročilo PU Ljubljana:

3. 7. 2020, so policisti na območju centra Ljubljane opravili varovanje dveh neprijavljenih shodov.

Prvi shod se je pričel okoli 18. ure, ko so se protestniki pričeli zbirati na Prešernovem trgu. Zbrana skupina okoli 80 protestnikov je nato s Prešernovega trga odšla na Trg Republike.

Drugi neprijavljen protest se je okoli 17.30 pričel na Prešernovem trgu, nato pa je okoli 2.500 zbranih protestnikov organizirano odšlo v smeri proti Slovenski cesti, ter krožilo med ulicami v centru mesta in se nato zbralo na Trgu Republike.

Policisti so  opravljali naloge za varovanje državnega zbora, vzdrževali javni red in mir, zagotavljali varnost udeležencev obeh protestnih shodov, urejali promet in izvajali nadzor nad upoštevanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih mestih in površinah v Republiki Sloveniji.  

Dogodka sta potekala mirno, so pa policisti zaprli več ulic v okolici zaradi zagotovitve varnosti.

Policisti so pri varovanju shodov opravili 36 postopkov ugotavljanja identitete in trenutno ugotovili dve kršitvi Zakona o javnih zbiranjih. Nadaljujejo zbiranje obvestil glede dogodka in  bodo v primeru dodatno zaznanih prekrškov ali kaznivih dejanj ukrepali v skladu z zakonodajo.

Ob tem pripišimo še, da se je v minulem tednu že izkazalo, da so t.i. rumeni jopiči, ki so sebe označili za spontani upor državljanov proti levičarskemu ekstremizmu, v resnici polni članov v normalni tujini prepovedane neonacistične organizacije Blood & Honour, nič manj ekstremistične domžalske Headhunters in nacionalističnega “projekta” Tukaj je Slovenija, vsi pa močno povezani s trenutno vladajočo stranko, tudi poznano po rumeni barvi. Kaj si o rumenih nacistih na modrem nebu mislijo protestniki proti politiki aktualne vlade, je lepo videno na spodnji fotografiji. 

Kar pa se štetja protestnikov z ene in druge strani tiče, smo tokrat kar za naslovno sliko uporabili fotografijo shoda tistih, ki jih oblast označuje za lenuhe, socialce, leve fašiste in kar je še podobnih zmerljivk, ki jih trenutni državnih vrh – sicer pa nesporna moralna usedlina te družbe – tako pogosto naslavlja na državljane, ki naj bi jih vodil …

Ker pa ima tudi nekaj bralcev tega portala težave z razumevanjem zapisanega – prav značilno so te težave domena navijačev brezmadežnega – naj pojasnimo, da se zavzemamo za pravično, socialno naravnano in k ljudem obrnjeno družbo, v kateri elite ne bodo mafijsko-politične in v kateri bodo najšibkejše skupine zaščitene, ne pa napadane.

Zavzemamo se tudi, da se od korita za vekomaj umakne vse prašiče katerekoli barve, ki so doslej samo žrli narodove žulje, pa četudi so se polni sladkih besed potem šli postavljat na partizansko proslavo v Dražgoše. Še posebej pa zahtevamo umik prascev – in to velja tudi za tiste, ki jim držijo štango –  ki po tem narodu izključno … serjejo, mu grozijo ter nanj pošiljajo …

 

Similar Posts:

Advertisements

Morda ste zgrešili

8 min read
1 min read