web analytics
24 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Policija opozarja

Novembra in decembra v policiji posvečajo posebno pozornost aktivnosti na področju zaščite ranljivejših skupin, kot so otroci in ženske.

Aktivnosti vsako leto sovpadajo z mednarodnimi dnevi boja proti nasilju nad ženskami in otroki. Začnejo se z 18. novembrom, ko obeležujemo Evropski dan za zaščito otrok pred spolnim izkoriščanjem in spolno zlorabo, in se nadaljujejo tudi 20. novembra (svetovni dan otroka), 25. novembra (mednarodni dan proti nasilju nad ženskami) ter zaključijo 10. decembra na mednarodni dan človekovih pravic.

V preteklih letih so v policiji v tem obdobju izvajali različne dejavnosti, od strokovnih posvetov, predavanj v šolah in DSO do stojnic za ozaveščanje občanov. V letošnjem letu so zaradi epidemije Covid-19 zelo omejeni.

Žal je zaradi različnih oblik nasilja za nekatere dom nevarnejši od virusa. Upada zaznanih primerov nasilja v družini na Gorenjskem med epidemijo policija žal ne beleži.

Kot smo lahko slišali marsikaterega strokovnjaka v medijih se zaradi različnih dejavnikov stiske ljudi v teh časih povečujejo. Letos zato policija išče vse možne virtualne rešitve kako ozavestiti javnost in spodbuditi k prijavi nasilja.

Zapis sta pripravila:

  • Eva Piskrnik, samostojni policijski inšpektor ter
  • mag. Boštjan Glavič, direktor, višji policijski svetnik

Vir: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
2 min read
5 min read