Poletni poulični nastopi na Bledu - Gorenjska-online.com
25 oktobra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Poletni poulični nastopi na Bledu

Turizem Bled, ki sicer vsako leto na Jezerski promenadi organizira številne prireditve in dogodke, se je skupaj z ostalimi organizatorji prireditev letos znašel v stiski, saj je bila organizacija prireditev zaradi zdravstvene krize zelo otežkočena. Poleg tega je problem predstavljalo tudi prizorišče prireditev, t.i. Jezerska promenada, saj bi jo morali zaradi štetja obiskovalcev ob vsakokratni prireditvi popolnoma zapreti in ograditi, kar pa glede na njeno lego in vlogo na Bledu ni bilo mogoče, saj bi s tem preprečevali dostop do jezera in zaprli osrednji prostor Bleda.

Rešitev so tako našli v »spontanih« nastopih na Jezerski promenadi, ki so se zgodili brez vnaprejšnjega oglaševanja in brez odra, kljub temu pa so navdušili mimoidoče ter popestrili poletne konce tedna na Bledu. Nastopilo je šestnajst skupin z več kot 200 udeleženci, namesto 15.000 lučk v času, ko bi morali biti Blejski dnevi, pa je na jezeru zagorelo 1500 lučk. V nastope so vključili tudi ostale ponudnike storitev na Bledu, kot so Blejski grad, vlakec in pletnarji.  Turizem Bled se za nastope zahvaljuje Lojzu Ropretu v vlogi Arnolda Riklija,  Godbi Gorje, Kvartetu Klakral, Koroškemu poletju, Kvartetu trobil Glasbene šole Celje, Folklorni skupini KPD Lesce, Bled Jazz Selectionu s Kristino Oberžan, Folklorni skupini Korenina Radovljica, Folklornemu društvu Bled, KDIS viteza Gašperja Lambergarja, Vipavskim tamburašem, Šuštarjem, Plesni skupini Harmonija Vuzenica, Ženski vokalni skupini OŠ Tončke Čeč Tonika Trbovlje, Ženskemu pevskemu zboru Lilith Ptuj, in Folklorni skupini Rudija Jedretiča Ribno.

Skupinam, ki so prihajale od daleč, je Turizem Bled organiziral izlet na Bled, člani so lahko koristili so tudi ugodnosti na kartici gosta. Za pogostitev skupin se Turizem Bled zahvaljuje Sava Hotelom Bled, Vili Prešeren in Trgovskemu centru Bled.

Tudi na strani nastopajočih je bilo veliko zadovoljstva in veselja, saj so bili kulturniki hvaležni za povabilo, saj je društvena dejavnost zaradi ukrepov zamrla. Veliko nastopajočih že dalj časa ni bilo na Bledu, vsi po vrsti pa so bili nad krajem navdušeni.

Vir: Romana PURKART, Turizem Bled

Advertisements