web analytics
7. marca, 2021

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Pohodniška pot Juliana Trail uradno odprta

 JULIANA TRAIL 

Pod častnim pokroviteljstvom predsednika republike Slovenije Boruta Pahorja, so danes dopoldne v Logu pod Mangartom slovesno odprli Juliana Trail.

Gre za daljinsko pohodniško pot, ki se razteza na kar 270 kilometrih območja okrog Julijskih Alpah. Razdeljena je na 16 dnevnih etap. Prva etapa se začne v Kranjski Gori in nas ob levem bregu Save Dolinke popelje do slikovitega Srednjega vrha. Od tam se spustimo v dolino ob desnem bregu mimo Belce proti Mojstrani kjer se zaključi prva etapa pohodniške poti.

Druga etapa se začne v Mojstrani in se nadaljuje preko Dovških Raven po gozdnih poteh proti Plavškemu Rovtu in naprej proti mestu Jesenice. Zanimivost pohodniške poti Juliana je, da ves čas ponuja prekrasne poglede na vrhove Julijskih Alp pa vendar se nikoli ne povzpne višje od 1326 metrov nad morje.

Tisti, ki se boste odpravili na pohodniško pot Juliana Trail boste lahko uživali v spektakularnih pogledih, občudovali modro-zelene odtenke rek, ki se vijejo ob poti, se zbujali v romantičnih postojankah v vasicah, kjer čas še vedno teče počasneje in so ohranile tipično alpsko podobo. V tihih gozdovih boste lahko užili mir, meditirali ob petju ptic, med sprehodom pa boste tu in tam na jasah še uzrli gozdne živali. Juliana Trail je pot osebnega romanja k sebi, k prvinski naravi in njeni čudežni lepoti, krajinski in biotski raznovrstnosti.

JULIANA TRAIL V ŠTEVILKAH

7163 višinske razlike

1326 n.m.v. najvišja točka

270 kilometrov

17,5 km povprečna dolžina etape

16 etap

Povezan članek:
Ostali aktualni prispevki

Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK

(Visited 6 times, 1 visits today)