web analytics
3. decembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

PODEN! Ko se ga nabiješ in povzročaš gorje svojim domačim …

Faksimile (s)poročila PU Kranj za minulih 48 ur

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v minulih
dveh dneh sprejel:
–    14 obvestil o prometnih nesrečah, od tega za 6 s telesnimi poškodbami;
–    16 prijav o kršitvah predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju ter 7 v zasebnem prostoru;
–    s področja kriminalitete pa prijavo sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.
–    Zaradi vožnje brez veljavnega vozniškega dovoljenja je bilo zaseženo eno vozilo.

***
Nasilje v družini:
–    Kranjski policisti so obravnavali prijavo nasilja v družini. Ugotovili so, da je kršitelj med sporom odrival družinske člane. Bil je pod vplivom alkohola. Policisti so v dogodku ugotovili elemente prekrška. Proti kršitelju poteka prekrškovni postopek in obveščanje pristojnega centra za socialno delo. Prijavite nasilje, ko do njega pride.

 

***
Dogodki:
–    V petek opoldan so policisti v Naklem obravnavali smrt kolesarja. Okoliščine kažejo, da je smrt posledica zdravstvenih težav. Odrejena je bila obdukcija. Ne gre za prometno nesrečo.
–    V Dragi v Škofji Loki so v petek dopoldan zagoreli odpadki. Šlo je za majhen požar, ki so ga pogasili že zaposleni sami. Škoda ni nastala.
–    V petek popoldan je z drevesa v Velesovem padel moški. Tuja krivda je izključena.
–    V petek poldan se je pri Ruski kapelici poškodoval starejši moški. Okoliščine kažejo, da gre za padec po stopnicah. Tuja krivda je
   izključena.
–    Včeraj ponoči je ogenj na Jesenicah za železniško postajo poškodoval barako. Policisti okoliščine požara še ugotavljajo in vodijo postopek.
–    V Lescah in na Zgornjem Jezerskem so policisti obravnavali ugriz psa in poškodbe pri človeku. Postopka zaradi suma kršitve predpisov o zaščiti živali še potekata. Na javnih krajih imejte pse pod nadzorom in na povodcu.
–    Kranjski policisti so v petek pozno zvečer obravnavali moškega, ki je med kršitvijo z orožjem ustrelil še v zrak. Zaradi uporabe orožja ni bil nihče poškodovan. V dogodku sta bila udeleženi dve osebi. Policisti so mu pištolo zasegli in ga obravnavajo zaradi suma kaznivega dejanja.Postopek še poteka.
–    Danes ponoči so policisti na Bledu obravnavali pretep med več osebami. Policisti so ugotovili identiteto štirih kršiteljev. Postopek proti njim še poteka.
–    Divjad je bila povožena na cesti Tržič – Ljubelj in Podkoren – Rateče.

Promet.
–    Od okoli 11. ure dalje bo na območju Gorenjske potekal del kolesarskega maratona Franja. Gre za škofjeloški območje od Gorenje vasi do Jeprce.Promet bo oviran.
–    Od jutri dalje bo v funkciji delovna zapora med Kranj zahodom in priključkom Brezje v obe smeri. Pozivamo k previdnosti, vožnji po omejitvah in na ustrezni varnostni razdalji. Ne uporabljajte telefonov med vožnjo. Prostora na cesti bo malo, sploh če pride do nesreče.

***
Prometne  nesreče.  Gorenjski  policisti  s v minulih dveh dneh obravnavali šest  prometnih  nesreč  s telesnimi poškodbami. V Zgornji Radovni je padel kolesar, ki se je domnevno umikal vozilu, ki je vozil nasproti. V Vopovljah je  kolesarka  padla  zaradi neprilagojene hitrosti vožnje kolesa. V Kranju pred  delavskim mostom sta trčila dva udeleženca z osebnima avtomobiloma. V Mojstrani  je domnevno zaradi bolezenskega vzroka na kolesarski stezi padel kolesar.  V  Logu sta na kolesarski stezi trčila še dva kolesarja. Na Kočni pa je voznica z osebnim avtomobilom zapeljala s ceste. Preverja se tehnična brezhibnost  vozila.  Postopek  še poteka. Pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in varni udeležbi v prometu.

***
Kriminaliteta.  V  Šutni  je  bilo  vlomljeno v stanovanjsko hišo. Na Ulici Tončka Dežmana v Kranju je bilo z javnega kraja odtujeno otroško kolo rdeče barve.  V  Vrbnjah  pa  je  storilec  odtujil  motorno  kolo  Beta  300 RR, belo-rdeče barve.

Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
5 min read
1 min read