web analytics
24 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

POČITNCE – ampak brez vavčarjow

Jebemti smo se namučl, da smo v’m tokle uk’p sklamfal! Snoč smo dobil sam dve vestičke o dogajanu na Gorenskm ceu dan. Po smo pa še čakal, če seu čez noč kej nakaplav, ampak s pondelka na tork zgleda, da se ubenmu tut nesreče na da nardit. Kuga šele, dab u takmule mrazu recimo kšne ribe crknle, dab se škržat spod pod Triglavam nogo zlomu, dab mogu tut helikoptar noge pretegnt, alpa dab se kermu ponoč ajmoht prsmodu, pa dab se recimo ves pohištvo prekadiw … u hiš. Pa ni bow čist nč od uzga t’ga!

So pa u pol devet’h zutrej kransk gasilci mogl drvet u Radolco, ker je bwa na Gradnikov cest prometna nesreča. Sej bwm rad razložil, da so bli tacajt radolšk gasilci pa u Kranu, ampak … tm ni bwo ubene nereče. Pa namo zdej kompliciral – Krančan so šli u Radolco in so prov frajarsk odklopl akumulatorja na obeh avtombilah. Mau je bwo tut uscan po cest, pa so posul in popivnal poj še tist, edn od udeležencov je bil pa tut poškodvan. Ne od gasilcov, od unh u nesreč. Zgleda, da hudga usen ni bwo, čeprow sta se menda unedva nekej drva en na druzga … ker zravniške ekipe niso nč omenene. No, je pa tut res, da čwowk nkol nave, kwa vjo čez par ur sporočil polcaji. Mrbit so pa oni pr usmu zaznal še poskus vloma in staknen oko pr srn na Taležu … Mo vidl.

 

Deset čez peto popone je tekwa z enga kamiona v Vodicah nafta. Dobr, najbrž je tekwa že en cajt … ker … težko določš točn ker trenutek je tekwa. Sploh pa k prebereš, daj biu flek dolg en kilometr, enga kilometra pa še tko supersoničn kamijon, kjh mamo pr nas na cestah, namore nardit. Pa verjetn tut besede za eno-trenutk’n tek nafte nimamo, ker, če teče … teče en cajt, ane? No, u glavn’m, deset čez peto so to zaznal na Centru, poslal ke h tist črpalk u Vodicah gasilce, xso seveda nardil še dodatno svinarijo, ker so use skp posul. Dobr, je pa tut res, da so poj tut use popucal. Toj lih tko, kjo kresneš, pa poj za sabo popucaš, ker s v’s hvaležen, das dobu. No en tko pa verjetn gasilci – vsi na hura, ker loh mau packajo, pa poj spet pucajo. Drgač so bli pa tut polcaji t’m, ampak navemo točn kwa so počel. Edn je nekej omenov zgago, ampak toj mu verjetn kej tacga za južno …

U glavnm – gasilc pa reševalc so mel kr počitnce učerej,a ne? da pilotov niti na omenamo …

Ob 8.29 so posredovali gasilci GARS Kranj na Gradnikovi cesti v Radovljici, kjer se je pripetila
prometna nesreča. Gasilci so na dveh osebnih vozilih odklopili akumulatorja in posuli razlite
motorne tekočine z vpojnim sredstvom. V nesreči se je ena oseba poškodovala.

Ob 17.10 je na tovornemu vozilu iztekalo pogonsko gorivo pri bencinskem servisu na
Škofjeloški cesti v Vodicah. Posredovali so gasilci GB Ljubljana, ki so preprečili nadaljnje
iztekanje ter posuli onesnaženje z vpojnimi sredstvi in pivniki. Policija je zavarovala kraj
dogodka, samo razlitje pa je bil v dolžini okoli enega kilometra. Za sanacijo bo poskrbelo
pristojno cestno podjetje.

Vir: Regijsk centr za obveščane Kran
Vir fotke: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

5 min read
2 min read
2 min read
1 min read