web analytics
29. novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Pobesnela žuželka ali prehuda reakcija?

Obilico dela so imeli včeraj reševalci na širšem področju Gorenjske. Upajmo, da to ni zlovešča napoved za prihajajoči vikend …

Ob 8.36 se je zažgala plastična posoda na štedilniku, ogenj pa se je razširil na kuhinjsko napo na Partizanski cesti v Kranju. Gasilci GARS Kranj in PGD Kranj – Primskovo so požar pogasili, prostor prezračili in izklopili elektriko.

Ob 9.36 se je zaradi padca z motorjem poškodoval motorist na Breznikovi cesti v Ihanu, občina Domžale. Gasilci CZR Domžale so zavarovali kraj dogodka in nudili pomoč reševalcem NMP pri oskrbi motorista.

Ob 10.45 je občana med sprehodom na težko dostopnem terenu pod vrhom Ajdovščine, občina Domžale, pičila žuželka. Zaradi reakcije na pik je bila oseba nezavestna. Posredovali so reševalci GRS Kamnik in Ljubljana ter helikopter SV v spremstvu dežurne ekipe HNMP Brnik. Obolelo osebo so dvignili v helikopter in prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 11.46 so mimoidoči na planini Klom, občina Železniki, opazili neodzivnega planinca. Reševalci GRS Škofja Loka so v sodelovanju z dežurno ekipo za reševanje v gorah in helikopterjem SV poškodovanega planinca oskrbeli. Helikopter ga je prepeljal v UKC Ljubljana.

Ob 13.29 je na Cesti talcev na Koroški Beli, občina Jesenice, na brežini nasedlo osebno vozilo. Gasilci GARS Jesenice so vozilo s pomočjo pnevmatskih blazin dvignili, podložili in izvlekli nazaj na cestišče.

Ob 19.33 se je na Veliki planini, občina Kamnik, pri padcu poškodoval planinec. Posadka s helikopterjem SV z dežurno ekipo GRS na krovu je poškodovanca prepeljala v UKC Ljubljana.

Ob 20.39 si je v vasi Brdo v občini Domžale delavec poškodoval nogo z orodjem za kopanje gnoja. Gasilci CZR so s tehničnim posegom prežagali v rani zagozdeno orodje. Poškodovanca so prevzeli reševalci RP Ljubljana in ga prepeljali v bolnišnico.

Ob 22.04 se je na območju Čopovega Rovta na Slovenskem Javorniku, občina Jesenice, izgubila oseba. Gorski reševalci GRS Jesenice so pregledali območje, vendar osebe niso našli. Z iskanjem bodo nadaljevali ob 6.00 uri.

Vir informacij: ReCO Kranj
Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
2 min read
3 min read