Delite:

No evo, mamo pa tut polcijsk poročiw za včerej. Kšnh posebnh klicow zarad vetra včerej poj ni več blo, čeprov so se mogl seveda polcisti še zmerej ubadat s posledicam neurja s prejšnga dne. So pa na uno svojo cifro prejel nasledne klice:

  • osmkat o nesrečah u prometu; trikat od tega je zravn pršlo tut do telesnh poškodb
  • štirkat o kršitvah predpisov o gmahu na javnh krajh
  • prijave kraje in uloma
  • dvakat so pa pr dveh modelah pobral manše količine prepovedane droge, nč na povejo kere … čeprov … aj bla to res prjava na 113?

Kwa sej dogajal

Kukr rečen že na začetk, so mel polcaji enkp dela včerej še zarad vetrne ujme v sredo. Ampak so vse lepo zaklučl. Tut s cestam je blo včerej v glavnm že vse OK, je blo pa nekej manšh situacij še zarad kšnih del, recimo xo gozdarji kje pucal drevje s cest, alpa koj zraven in je blo treba mau merkat promet. Je blo pa to vse dobr pocahnan, tko daj blo treba sam znake in navodila upoštevat. No in tm xo delal gozdarji, alpa gasilci, so bli večinoma prsotn tut polcaji. Mormo pa vedt, da so recimo sam gasilci včerej saniral posledice vetra na kr 305 lokacijah u občin Kran in je blo dela res za vse dost. 

Dvakat včerej so polcisti mogl obravnavat dimniška požara; enkat na Bled in enkat u Škofjilok. No pojpa še ponoč gorew u Strahinu, kukr smo poročal že u enmu našmu drugmu članku dons (preberte si ga tlele: KLIK), ampak polcisti pravjo, da niso pogruntal nbene tuje krivde. Skraka – ogn sej sam užgaw. To govoremo za tm u Strahinu. U Lok pa na Bledu se seveda ni užgaw sam, so pa pogruntal, da ni blo ubene materjalne škode, edin rajfnka sta bla mau pekoča.

Na cestah

Polcaji so včerej obravnaval tri nesreče, u kerh je pršlo tut do telesnh poškodb. U dveh od teh sta jo fasala pešca. Zdej … tle se mau razlikuje polcijsk poročiw od unga od gasilcow, ker … tm je blo štir minute razlike, tle je pa pol ure (!?!) … U glavnm, spet poglejte un člank, xsmo vm povezavo dal par vrstic zgorej. Polcaji pravjo, daj najprej pršlo do nesreče med dvem avtam na Planin, pol ure kasnej je pa edn lih tam, mau naprej, zbu še eno peško. Naša tajna služba j sporočiwa, da je edn snev eno mamo s ceste, kje šwa lih z mečkatorja in so poj po cest letele lubenice, žowca, pa krfjola … Dobr, ni frke za te drobnarije; upejmo, daj z mamo vse v redu. 

Evo, pojpa dons zutrej šena nesreča bla v Šenčur. Pravjo, da postopk še vodjo, tko da … mrbit nam sporočejo še kšne podrobnosti. 

In ns pol tut mejhn reda naučejo: v promet, pravjo polcisti, ni nbena reč samoumevna. Tut čet piše na znaku, das osebno ti cesar-kral in da set morjo zravn ceste vsi prklanat, ti pa sam peleš kukr … no, kukr cesar in hkrat še kral … je še zmer verjetn, da seu vmes najdu kršn Matija Gubec in teu hotu na gub … gobec. Tko da – vsak more merkat sam! Nase najprej, popa tut na vse druge tm okol. Če namo merkal en na druzga, se tut prklanat namo mogl več! Tko da – evo, še enkat vam povemo – dejmo no bit pozorn na cest, pa upoštevat usa pravila. Tut una, kjh na poznamo!

Ulom

Okol deseth zvečer je edn menda ulomu u en kombi na Gogalov ulc u Kranu. Ukradu je orodje, kej več pa ni znanga. 

OPOMBA: da nau pomote, tist od krfjole pa lubenic smo se zmisnli, ker smo rabl naslov za člank. Za žowco se nm zdi pa kr možn, da sej guncowa poj po cest šen cajt … 😉

———-

Faksimile originalnega sporočila

Gorenjski Operativno komunikacijski center je na številko 113 v zadnjih 24 urah sprejel:
–    8 obvestilo o prometnih nesrečah, v treh primerih gre za nesreče s telesnimi poškodbami;
–    4 kršitve predpisov o varstvu javnega reda in miru na javnem kraju;
–    s področja kriminalitete pa prijave sumov kaznivih dejanj tatvina in vlom.
–    V dveh primerih so policisti zasegli manjšo količino prepovedane droge in vodijo prekrškovni postopek.

Dogodki:
–    Aktivnosti s pristojnosti policije in gasilcev, ki so včeraj na terenu potekale zaradi sredinega neurja z vetrom, so zaključene. Sanirane so tudi ceste. So pa lahko zaprta še posamezna območja, kjer dela opravljajo druge pristojne službe, kot so na primer gozdni delavci. Taka območja so označena. Ob cestah so ponekod lahko tudi še veje, ki jih je potrebno odstraniti. Policija je včeraj večinoma obravnavala prijave o nastanku škode na vozilih in cestnih objektih ter s kontrolami in zaporami cest zagotavljala varno delo gasilcem in drugim pristojnim službam. Gasilci pa so včeraj sanirali ali začasno sanirali ovire na cestah in objekte na 305 lokacijah na območju Mestne občine Kranj. Ljudi gasilci pozivajo, naj se v primeru manjše škode na strehah objektov obrnejo na krovce.
–    V dveh primerih minuli dan so policisti obravnavali dimniška požara brez nastanka materialne škode na stanovanjskih objektih na Bledu in Škofji Loki. Danes ponoči pa je v Strahinju zagorel odpadni les. Gre za dogodek brez tuje krivde in brez nastanka škode.

***
Promet. Gorenjski policisti so minuli dan obravnavali tri prometne nesreče s telesnimi poškodbami. V dveh so bili udeleženi pešci. Včeraj okoli 17.40 sta na Planini v Kranju trčila dva osebna avtomobila. Pol ure kasneje pa je bila prav tako na Planini zbita peška. Nesreča se je zgodila na prehodu in med prečkanjem ceste peške. Še ena nesreča z udeležbo pešca in vozila se je danes zgodila na območju Šenčurja. O nesreči policisti še vodijo postopek. Udeleženci bi se morali bolj zavedati, da v prometu ni preprostih in samoumevnih stvari. Vsak mora skrbeti za svojo varnost in varnost drugega. Brez take vzajemnosti ni varnosti. Zato vse udeležence pozivamo k upoštevanju prometnih pravil in varni udeležbi v prometu.

***
Vlom. Na Gogalovi ulici v Kranju je bilo včeraj zvečer okoli 22. ure vlomljeno v kombi in odtujeno orodje.

Vir simbolične naslovne fotografije: KLIK
Vir informacij: mag. Bojan Kos, predstavnik za odnose z javnostmi, višji samostojni policijski inšpektor, PU Kranj

Delite:
Advertisements