web analytics
28 novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Plin, nesreče ter težave v hribih

Naslednje dogodke, ki so se pripetili včeraj na Gorenjskem, so nam posredovali iz Regijskega centra za obveščanje v Kranju:

Ob 8.58 je v naselju Vaše, občina Medvode, med zemeljskimi deli prišlo do poškodbe plinskega cevovoda. Gasilci GB Ljubljana so zavarovali območje nesreče, skupaj z Energetiko Ljubljana zaprli dovodni plinski ventil in opravili meritve ozračja. Posebnosti ni bilo.

Ob 9.09 je na Taborniškemu domu na planini Šija v občini Tržič, oseba potrebovala nujno zdravniško pomoč. Dežurna GRS ekipa Brnik s posadko in helikopterjem Slovenske vojske je na kraju osebi nudila zdravniško pomoč in jo prepeljala v Splošno bolnišnico Jesenice.

Ob 12.50 je na Erjavčevi ulici v Mengšu gorela vrtna lopa. Posredovali so gasilci PGD Mengeš, Loka pri Mengšu in Topole, ki so požar uničene lope pogasili ter iznesli dve plinski jeklenki. V požaru je bila uničena toplotna črpalka, telefonski kabel, ter roleta na bližnjem oknu.

Ob 13.45 si je na Šlandrovi cesti v Moravčah pri pregledovanju cevi po varjenju za plinovod, delavec poškodoval roko. Reševalci NMP Domžale so poškodovanca oskrbeli ter prepeljali v bolnišnico. O dogodku so bile obveščene pristojne službe.

Ob 15.11 sta v naselju Sveti Andrej v Moravčah, trčili osebni vozili. Gasilci CZR Domžale so posuli mesto nesreče z absorbcijskimi sredstvi in odklopili akumulatorja. Poškodovanih ni bilo.

Ob 15.20 so na Cesti Staneta Žagarja v Šenčurju trčila tri vozila. Gasilci GARS Kranj so odklopili akumulatorje, očistili cestišče ter nudili pomoč reševalcem.

Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

2 min read
5 min read
1 min read