web analytics
30. junija, 2022

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

Plejboj, ki je zlorabljal ženske – zgodilo se je na današnji dan

Pred kratkim je umrl škotski igralec Sir Sean Connery (25. avgust 1930 – 31. oktober 2020). Največjo slavo je dosegel kot prvi igralec, ki je v filmu upodobil izmišljenega britanskega tajnega agenta Jamesa Bonda. Bonda je Connery med letoma 1962 in 1983 upodobil v sedmih filmih o tajnem agentu 007, igral pa je tudi v kopici drugih zelo uspešnih filmov.

Tokrat se bomo – kot zanimivost – osredotočili na Connery-jev odnos do žensk. Priložnost je prava, saj se je na današnji dan leta 1962  namreč tedaj 32-letni igralec na Gibraltarju poročil z igralko Diane Cilento.

Vir: KLIK

Razmerje je trajalo med letoma 1962 in 1973, čeprav sta se igralca uradno ločila leta 1971. V zakonu se jima je rodil sin, poznejši igralec Jasona Connery. V času, ko sta uradno že bila ločena, a sta razmerje še nekako vzdrževala, je Connery zmenkoval z Jill St. John, Lano Wood,  Carole Mallory in Magdo Konopko.  V svoji avtobiografiji iz leta 2006 je Diane Cilento objavila, da jo Connery v času trajanja njune zveze zlorabljal tako psihično, kot tudi fizično.  Zapis je sprožil pozornost medijev, ki so nekoliko podrobneje začeli proučevati tudi Connery-jeve izjave iz preteklosti.

Zaradi polemik v zvezi z domnevnimi večkratnimi zlorabami žensk v preteklosti je izbruhnila afera, zaradi katere je moral igralec odpovedati tudi govor v škotskem parlamentu. Novinarji so iz naftalina izkopali trditve, ki jih je Conenry izrekel leta 1965 za revijo Playboy:

Mislim, da ni nič posebej narobe pri tem, če žensko udariš, čeprav nikomur ne priporočam, da to stori na enak način, kot ko udari moškega.

Sledil je plaz, saj so ugotovili, da je za Vanity Fair leta 1993 izjavil:

Nekatere ženske te pripeljejo do roba. To je tisto, kar iščejo, konstantni konflikt. Prav želijo si klofute.

Nenadoma so začeli mediji Connery-jeve izjave iz preteklosti secirati in postavljati v drugačne kontekste, zato je bil istega leta (2006) v intervjuju za londonski Times prisiljen izjaviti:

Ne verjamem, da je kakršna koli stopnja zlorabe žensk v kakršnemkoli primeru upravičena. Pika.

Vir: KLIK

Polemike se še nekaj časa niso polegle in so ostale prisotne vse do igralčeve nedavne smrti. Po eni strani torej plejboj, po drugi pa tisti, ki ženske maltretira in zlorablja …

Kateri Sean Connery je bil pravi po vašem mnenju?

[paypal_donation_button]

Vir naslovne fotografije: KLIK

Advertisements