web analytics
29. novembra, 2020

Gorenjska-online.com

Prelepa Gorenjska, ponos si mi ti, kdorkoli te vidi – te znova želi …

PAZI BANDERA in ostale prigode zbotn’h Gorencow

Prov kej dost na tale nedelsk jutr nimamo za poročat. Ene tri zacahnane dogodke smo včerej zvečer in dons zutrej sicer prejel in namo kej dost filozofiral; vseen je nedela, pa mo tut mi mau b’l na izi. Ampak pejmo kr pogledat, kwa je blo:

Še os’m ni bwa ura zutrej, kje u Koprivnku u občin Žiri že gorew pod krušno pečjo. Ne t’m, xso hotl. Sam lastnik dotične peči je probow gasit u lastn režij, ampak sej opeku in nadihow dima. In k’dr gori ne t’m, k hočeš, sam pogasit namorš, se opečeš in nadihaš dima, morš na pomoč poklicat gasilca Samota in negove pomočnike. Za samga Samota nawemo aj pršu, je pa ogn pod tisto krušno pečjo prdrwew pogledat enkp prostovoln’h gasilcow z Dobračowe in Sovodni. Jasnda – niso ga sam gledal, ampak so ga tut pogasil. No in kje bwo enkat pogašen, so ven na sonce znosil use, kr je bwo ožganga, bajto pa preluftal.

U pol enajst’h je u Zgorn’h Rutah (Gozd Martulk) z enga stanvana v’n tekwa voda. Prostovoln gasilci z Martulka in Kranskegore so (tehničn) ulomil, uno vodo tap’ru nazjal, kpa ni pomagaw in je še kr tekwa, so pa zaprl glavn ventil in uno vodo posesal.

Dvejst do sedmih zvečer sej edn z avtam u naselju Golice (Kamnk) zaletu u telegrafštango. Sej muj edn prej menda upiw “pazi bandera!”, ampak ta ni votu nč slišat in je poču direkt ke u štango. Kamnšk prostovoln gasilci so prostovoln pršli ke, zavarval krej nesreče, odklopl batarijo in popucal, kr je bwo pač za popucat. Sej veste, k se takle nardi, vse sorte steče po cest. Tist trmast revež je u ceumu incidentu fasow poškodbe, ker sej izkazal, daj “bandera” b’l trdna od nega in so ga mogl naložit reševalci z zdravstvenga doma u Kamnku. Mi mu želemo hitr okrevane, “bandero” wjo pa že poglihal …

Aja … za kofe … učerej ni dau uben 😉

Ob 7.54 je v naselju Koprivnik, občina Žiri, zagorelo pod krušno pečjo. Gasilci PGD Sovodenj in
Dobračeva so požar pogasili, iznosili ožgane predmete in prezračili prostore. Pri začetnem
gašenju požara se je lastnik stanovanja opekel in nadihal dima

Ob 10.35 je na ulici Zgornje Rute v naselju Gozd Martuljek, občina Kranjska Gora, puščala voda
iz stanovanja. Gasilci PGD Gozd Martuljek in Kranjska Gora so s tehničnim posegom odprli
vrata stanovanja, zaprli glavni ventil in izteklo vodo posesali.

Ob 18.40 je v naselju Golice v občini Kamnik osebno vozilo trčilo v drog. Posredovali so gasilci
PGD Kamnik in zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator in počistili razlite tekočine.
Poškodovano osebo so prevzeli reševalci ZD Kamnik in jo prepeljali v bolnišnico.

Vir: Regijsk centr za obveščane Kran
Vir naslovne fotke: KLIK

Advertisements

Morda ste zgrešili

3 min read
2 min read
3 min read